Ο… υπηρεσιακός Νετανιάχου γίνεται περισσότερο επικίνδυνος

Η υποχώρηση των δυνάμεων του Λικούντ και συνολικά του κυβερνητικού συνασπισμού, μετέτρεψε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε… υπηρεσιακό πρωθυπουργό του Ισραήλ, με περιορισμένα περιθώρια κινήσεων στην άσκηση της πολιτικής της χώρας.

Ο κυβερνητικός συνασπισμός υπό τον “Μπίμπι” συγκέντρωσε 53 έδρες, έναντι 64 που είχε στην προηγούμενη Κνεσέτ, ενώ το Λικούντ έπεσε στις 26 έδρες, από 32 που είχε στην προηγούμενη Κνεσέτ.

Πρακτικά, το “κόντυμα” του Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον καθιστά ανίσχυρο απέναντι στις παρασκηνιακές ζυμώσεις του μπλοκ υπό τον Γκάντι Άιζενκοτ και των αραβικών κομμάτων, να σχηματίσουν πλειοψηφία στη νέα Κνεσέτ.

Ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ, μπήκε στις κάλπες της 27ης Οκτωβρίου κυρίαρχος, και βγήκε… υπηρεσιακός. Χωρίς τη δυνατότητα να ασκήσει επιθετικές πολιτικές. Κάτι που τον καθιστά περισσότερο επικίνδυνο.

Του Κυριάκου Βελισσάριου

The post Ο… υπηρεσιακός Νετανιάχου γίνεται περισσότερο επικίνδυνος appeared first on Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.