Νέος αγωγός ομβρίων στα Ρόγγια για τις πλημμύρες

Excerpt: Νέα αντιπλημμυρική παρέμβαση της ΔΕΥΑΤ στα Ρόγγια, με κατασκευή αγωγού ομβρίων σε σημείο που παρουσίαζε πλημμυρικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια.

Νέο έργο αντιπλημμυρικής προστασίας ολοκληρώνει η ΔΕΥΑ Τρικάλων στα Ρόγγια, με την κατασκευή αγωγού ομβρίων υδάτων.

Σύμφωνα με τον Δήμο Τρικκαίων, η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε για την αντιμετώπιση προβλήματος που προκαλούσε πλημμυρικά φαινόμενα και ταλαιπωρούσε τους κατοίκους της περιοχής τα τελευταία χρόνια.

Ο νέος αγωγός κατασκευάστηκε με στόχο την αποτελεσματικότερη απορροή των όμβριων υδάτων και τον περιορισμό του συγκεκριμένου προβλήματος.

Το έργο επισκέφθηκαν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ Χρήστος Μπλουγούρας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ρογγίων Απόστολος Αγγελόπουλος και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Ηλίας Βαλαώρας, οι οποίοι ενημερώθηκαν από στελέχη της υπηρεσίας για την πορεία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της παρέμβασης.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Τρικκαίων, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 10 αντίστοιχες αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στην πόλη, ενώ ο σχεδιασμός της ΔΕΥΑΤ επεκτείνεται και σε χωριά όπου εντοπίζονται ανάλογες ανάγκες.