Μνημόνιο συνεργασίας ΤΑΙΠΕΔ – ΕΤΑΔ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ, εταιρείες – μέλη του Υπερταμείου, με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών ωρίμασης και αξιοποίησης, μέσω της ανταλλαγής τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταιρειών, εμβληματικών ακινήτων της ΕΤΑΔ. Εμφαση θα δοθεί σε αυτά που παρουσιάζουν ιδιαίτερη σημασία για την εθνική οικονομία, τον τουρισμό και τη βιομηχανία.

Το μνημόνιο υπέγραψαν ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης και η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου. Οι δύο εταιρείες θα ορίσουν κοινή ομάδα εργασίας, αποτελούμενη από 3 έως 5 μέλη, με εμπορικό, τεχνικό, οικονομικό και νομικό υπόβαθρο, με επικεφαλής στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.

Η ομάδα εργασίας θα καθοδηγείται από τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΤΑΔ.

Τα οφέλη

«Το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤΑΔ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, η οποία μπορεί να λειτουργήσει ως κινητήριος δύναμη για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας με μεγάλα πολλαπλασιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες» υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Δημήτρης Πολίτης για να συμπληρώσει ότι «το ΤΑΙΠΕΔ διαθέτει πλούσια εμπειρία στον κλάδο του real estate, δεδομένου ότι έχει ολοκληρώσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την ωρίμαση εκατοντάδων ακινήτων και έχει διενεργήσει με επιτυχία διαγωνισμούς για την αξιοποίησή τους».

Από την πλευρά της η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΤΑΔ Ηρώ Χατζηγεωργίου ανέφερε ότι με τη νέα στρατηγική που εφαρμόζεται για τη μετεξέλιξη της ΕΤΑΔ στοχεύει στη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων του χαρτοφυλακίου της. «Στόχος μας είναι να λειτουργήσουμε ως εταιρεία με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, δημιουργώντας υπεραξία για τα ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου και οφέλη για την εθνική οικονομία και τη χώρα».