Μέτσοβο , Πάσχα στο βουνό

Μεγάλη Παρασκευή πρωί λοιπόν, και αφού πραγματικά είχα μετρήσει τις μέρες και τις ώρες μία μία από την ανυπομονησία μου βδομάδες πριν, φορτώσαμε τα μπαγκάζια μας στο αυτοκίνητο και ξεκινήσαμε. Εμείς και άλλες πολλές χιλιάδες ανθρώπων όπως αποδείχτηκε, μια που είδαμε και πάθαμε μέχρι να φτάσουμε από την κίνηση που ήταν πραγματικά χαλί από τοίχο σε τοίχο, φανταστείτε πως από το Ψυχικό μέχρι την Κόρινθο κάναμε σχεδόν δύο ώρες σημειωτόν.

Ευτυχώς το ολοκαίνουριο Volvo XC60 μας έκανε την διαδρομή παιχνιδάκι, μπορεί να σερνόμασταν αλλά σερνόμασταν με απόλυτη άνεση και με όλα τα κομφόρ, και βέβαια το highlight της διαδρομής ήταν η γέφυρα του Ρίου που την λατρεύω και με ενθουσιάζει το ίδιο κάθε φορά που τυχαίνει να την περάσω, μου θυμίζει λίγο San Francisco αλλά στο πιο όμορφο και σίγουρα στο πιο καινούριο του.

Και με τα πολλά, γύρω στις 5 το απόγευμα φτάσαμε στο Grand Forest Metsovo που για τις επόμενες τρεις μέρες θα ήταν το «σπίτι» μας και το ορμητήριο μας. Όπως σας είπα εγώ δεν είχα ξαναπάει, ούτε στο Μέτσοβο ούτε στο Grand Forest και πραγματικά ενθουσιάστηκα. Το ξενοδοχείο είναι έξω από το χωρίο, απέναντι του για την ακρίβεια οπότε το έχει θέα, τριγυρισμένο από ψηλά χιονισμένα βουνά μέσα σε ένα άγριο σχεδόν τοπίο που σου κόβει την ανάσα.

Το δωμάτιο μας είχε τζάκι, ωραία βεράντα με θέα το βουνό και όλα τα κομφόρ, από καφετιέρα μέχρι double power shower, αλλά αυτό που λατρέψαμε ήταν η τεράστια κλεισμένη με τζάμια βεράντα του ισογείου όπου επιτρεπόταν και το κάπνισμα, και που με το φως να λούζει τις σούπερ άνετες πολυθρόνες ήταν το τέλειο μέρος για άραγμα καφέ και διάβασμα το πρωί, και ποτάκι το βράδυ.

Και ήταν και το φαγητό πολύ καλό, πράγμα που με δυσκόλεψε κάπως στην δίαιτα βέβαια – γιατί ναι μεν είπα πως θα χαλάσω το πρόγραμμα μου λόγω διακοπών αλλά δεν ήθελα να ξεφύγω και εντελώς- και που με ανάγκασε να επισκεφτώ το γυμναστήριο του ξενοδοχείου όχι μία αλλά δύο φορές, για να κάψω με διάδρομο και ποδήλατο ότι περισσότερο μπορούσα από τις έξτρα θερμίδες. Υπήρχε και πισίνα, κλειστή και ανοιχτή, αλλά δεν είχα πάρει μαγιό μαζί μου.

Την Μεγάλη Παρασκευή το βράδυ κατεβήκαμε και στο χωριό για τον Επιτάφιο – και για να ανάψω κεράκια για όλους τους ανθρώπους που αγαπάω- και λάτρεψα την εκκλησία που ήταν σε μια πλατεία σκεπασμένη από υπερ-αιωνόβια δέντρα, ενώ η βραδιά ήταν τόσο γλυκιά που μας επέτρεψε να καθίσουμε έξω για κανένα μισάωρο πριν αρχίσουμε να κρυώνουμε.

The post Μέτσοβο , Πάσχα στο βουνό appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.