Συνάντηση με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της 81ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.
Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών επιβεβαιώθηκε και, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιείται έπειτα από αίτημα της ισραηλινής πλευράς.
Το τετ α τετ Μητσοτάκη – Νετανιάχου αναμένεται να πραγματοποιηθεί περίπου στις 11:30 τοπική ώρα (18:30 ώρα Ελλάδας).
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου αναμένεται να εκφωνήσει την ομιλία του.
Η ομιλία του πρωθυπουργού αναμένεται να περιλαμβάνει μηνύματα με πολλούς αποδέκτες, καθώς η παρουσία της ελληνικής πλευράς στη Νέα Υόρκη πραγματοποιείται σε μια περίοδο σημαντικών διεθνών εξελίξεων.