Θερίζει ο ιός του Δυτικού Νείλου: Πέντε άνθρωποι πέθαναν στη Βόρεια Μακεδονία

Πέντε θάνατοι, που συνδέονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου, καταγράφηκαν σήμερα στη Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσαν οι υγειονομικές αρχές της χώρας, ενώ μαζικές επιχειρήσεις ψεκασμού διεξάγονται κατά των κουνουπιών που μεταδίδουν αυτό τον ιό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, τουλάχιστον 43 κρούσματα του ιού του Δυτκού Νείλου έχουν καταγραφεί στη χώρα, τα περισσότερα στη διάρκεια των τριών τελευταίων εβδομάδων.

«Σχεδόν καθημερινά κάποιος μεταφέρεται στο νοσοκομείο και ο αριθμός των ασθενών στην Κλινική είναι 20 με 21», δήλωσε ο Φαντίλ Τζανά, διευθυντής της Κλινικής Λοιμωδών Νόσων.

Στις αρχές Αυγούστου, οι αρχές κήρυξαν κατάσταση επιδημίας σε δήμους των Σκοπίων και στις γύρω περιοχές.

Ο υπουργός Υγείας Σάσο Κλεκόφσκι κάλεσε χθες, Παρασκευή, τους κατοίκους να πάρουν προφυλάξεις, ακόμα και να αδειάσουν τις πισίνες τους, και τους ζήτησε να επισημαίνουν στις αρχές τα νεκρά πουλιά, καθώς υποτίθεται πως είναι δεξαμενές του ιού.

Στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων, μαζικές επιχειρήσεις ψεκασμού κατά των κουνουπιών έχουν πραγματοποιηθεί στα Σκόπια και σε άλλες περιοχές, κυρίως γύρω από αρδευτικά κανάλια και περιοχές με νερό.