Η τεχνητή νοημοσύνη μπήκε για τα καλά στη ζωή μας και, όπως φαίνεται, πολλοί αποφάσισαν να βάλουν τον δικό τους εγκέφαλο… σε αχρηστία. Γιατί να σκεφτεί κάποιος, όταν μπορεί να ρωτήσει μια εφαρμογή και να πάρει έτοιμη απάντηση μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα;
Το φαινόμενο μεγαλώνει καθημερινά. Οι οθόνες έχουν γίνει οι νέοι δάσκαλοι, οι σύμβουλοι και οι παντογνώστες. Η γενική γνώση περνά σε δεύτερη μοίρα, αφού όλα βρίσκονται με ένα πάτημα στην οθόνη. Ακόμη και για τις πιο απλές απορίες, αρκετοί προτιμούν να ρωτήσουν το κινητό αντί να σκεφτούν μόνοι τους ή να ανοίξουν ένα βιβλίο.
Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν αποκλείεται σε λίγα χρόνια να ξεχάσουμε ακόμη και την προπαίδεια, επειδή «θα τη βρει η εφαρμογή». Η τεχνολογία είναι χρήσιμο εργαλείο, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την κρίση, τη γνώση και την προσωπική προσπάθεια. Γιατί, όσο έξυπνες κι αν γίνουν οι μηχανές, το μυαλό χρειάζεται εξάσκηση. Αλλιώς, κινδυνεύει να μείνει μόνιμα… σε κατάσταση αναμονής.
The post Η τεχνητή νοημοσύνη και ο… γύψος του μυαλού appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.