Στη Μολδαβία επιστρέφει η 7χρονη Πατρίτσια, η οποία έχασε τη μητέρα, τον πατέρα και την μόλις έξι μηνών αδελφή της στο φρικτό τροχαίο που σημειώθηκε στις 15 Ιουλίου στην επαρχιακή οδό Πολυγύρου – Αγίου Νικολάου, στη Χαλκιδική, σύμφωνα με το voria.gr.
Το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η οικογένεια συγκρούστηκε με βυτιοφόρο, με αποτέλεσμα η 28χρονη μητέρα και το βρέφος να χάσουν ακαριαία τη ζωή τους. Ο 35χρονος πατέρας μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο Νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου κατέληξε λίγες ώρες αργότερα.
Η μικρή Πατρίτσια νοσηλευόταν από τότε στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου Θεσσαλονίκης, όπου έδωσε τη δική της μάχη για να αναρρώσει.
Αναχωρεί την Παρασκευή για το Κισινάου
Αύριο, Παρασκευή 14 Αυγούστου, η 7χρονη αναμένεται να αναχωρήσει από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το Κισινάου, πρωτεύουσα της Μολδαβίας.
Όπως αναφέρει το voria.gr, η μεταφορά της θα πραγματοποιηθεί με ειδικό ασθενοφόρο, το οποίο αναμένεται να φτάσει απόψε στη Θεσσαλονίκη από τη Μολδαβία.
Η μικρή θα μεταφερθεί από το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου προς το Κισινάου, συνοδευόμενη από τετραμελή ιατρική ομάδα. Επικεφαλής της ιατρικής αποστολής θα είναι ο γιατρός Dumitru Carasic.
Οι ευχαριστίες του Επίτιμου Προξενείου
Σε ανακοίνωσή του, το Επίτιμο Προξενείο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας στη Θεσσαλονίκη, καθώς και ο επίτιμος πρόξενος Χρήστος Παλάζης, εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς τη διοίκηση και το προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στον διευθυντή, τους θεράποντες ιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό και όλους τους εργαζομένους του Παιδοχειρουργικού Τμήματος, για τη φροντίδα που παρείχαν στη μικρή Πατρίτσια καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας της.
Το Επίτιμο Προξενείο κάνει λόγο για «αμέριστη φροντίδα, επιστημονική κατάρτιση, ανθρωπιά και συγκινητική συμπαράσταση».
«Σε μια εξαιρετικά δύσκολη και φορτισμένη συγκυρία, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου απέδειξε ότι η υψηλού επιπέδου επιστημονική γνώση μπορεί να συνυπάρχει με την ανθρωπιά, την ευαισθησία και την ανιδιοτελή προσφορά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
«Η συμβολή τους υπήρξε ανεκτίμητη και αποτελεί έμπρακτη έκφραση της αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού που χαρακτηρίζουν την ελληνική κοινωνία», σημειώνεται χαρακτηριστικά.