ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΝΔ

«Μπες στον isyriza και ενημέρωσέ μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις με το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μια νέα σχέση πολίτη – πολιτικής ξεκινάει», λέει η σχετική καμπάνια της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να εγκαινιάσει την ψηφιακή πλατφόρμα του κόμματος και την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τη βάση. Μόνο που η «νέα σχέση» δεν είναι και τόσο νέα: το ίδιο, όχι σε διαδικτυακή πλατφόρμα προφανώς, αλλά με το πατροπαράδοτο τηλέφωνο, είχε προτρέψει και η ΝΔ του Κώστα Καραμανλή να κάνουν οι πολίτες, το μακρινό 2001, όταν μια κάμερα έπιασε μια κατσαρίδα να σουλατσάρει σε δημόσιο νοσοκομείο.

ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΣ

Η προεκλογική επίσκεψη του Εντι Ράμα στην Αθήνα προφανώς δεν αρέσει στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν μπορεί να τη σταματήσει κιόλας. Το θέμα έγκειται και στην επικοινωνία του ταξιδιού, στον τρόπο που θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση: ακούγεται πως η αλβανική πλευρά ζήτησε, θεσμικά, η εμφάνισή της στην ελληνική πρωτεύουσα να είναι όσο πιο «κεντρική» γίνεται. Πράγμα που, όπως φαίνεται, δεν θα συμβεί, καθώς η διάθεση στην ελληνική πλευρά, και για λόγους ασφαλείας, είναι ο συμβολισμός να μην είναι τόσο «κεντρικός» όσο ενδεχομένως θα ήθελε ο αλβανός πρωθυπουργός.

ΤΕΤ Α ΤΕΤ

Την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη συνεχίζει αυτές τις μέρες ο Χάρης Δούκας – και μετά τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, είχε τετ α τετ με τον Εκρέμ Ιμάμογλου, έπειτα από πρόσκλησή του να παρευρεθεί στην εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης. «Είναι δέσμευσή μας να συνεργαστούμε στενά για την ευημερία των πολιτών και την πρόοδο των ιστορικών πόλεών μας», ανέφερε στην ανάρτησή του ο Δούκας ευχαριστώντας τον δήμαρχο της Πόλης. Το επόμενο διάστημα, ο Δούκας αναμένεται να έχει κι άλλες επαφές με ευρωπαίους ομολόγους του και κεντρικό στόχο την ενίσχυση των προοδευτικών φωνών στις ερχόμενες ευρωεκλογές.

ΒΑΡΙΑ Η ΚΟΥΠΑ;

Οταν επιστρέψει από την Τουρκία ο Δούκας, πάντως, θα έχει να υποδεχτεί και έναν πολυπόθητο επισκέπτη. Για την ακρίβεια, θα βρεθεί στην πλατεία Κοτζιά μαζί με ένα σημαντικό έκθεμα: αύριο το πρωί, στο δημαρχείο της πρωτεύουσας θα βρίσκεται η κούπα του Conference League για τον τελικό της διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σχεδόν για όλη την ημέρα, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, οι φίλαθλοι θα μπορούν να επισκέπτονται το δημαρχείο για να βγάλουν μια φωτογραφία με το έπαθλο. Και σήμερα το βράδυ, μετά τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Αστον Βίλα, θα γνωρίζουμε αν όσοι συρρεύσουν στο κέντρο της Αθήνας για τη σχετική σέλφι θα είναι ερυθρόλευκων αισθημάτων. Καλή τύχη!