Ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να βρίσκονται στο επίκεντρο των φαινομένων.
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει τη χώρα και θα διατηρηθεί έως το μεσημέρι της Κυριακής, ενώ ιδιαίτερα έντονα αναμένονται τα φαινόμενα στο νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, με θυελλώδεις ανέμους έως 9 μποφόρ.
Η κακοκαιρία αναμένεται να διατηρηθεί έως και την Κυριακή (4/10), με την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα να βρίσκονται στο επίκεντρο των φαινομένων. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, καθώς και θυελλώδεις άνεμοι έως 9 μποφόρ, αναμένεται να επηρεάσουν τις δύο περιοχές.
Σύμφωνα με την ΕΜΥ, έντονες καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι θα σημειωθούν από το απόγευμα της Παρασκευής, με κορύφωση το Σάββατο στην Κρήτη. Στη συνέχεια, τα φαινόμενα θα κινηθούν προς τα Δωδεκάνησα και θα διατηρηθούν έως το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ, τόσο σήμερα όσο και το απόγευμα του Σαββάτου, επηρεάζοντας κυρίως τις θαλάσσιες περιοχές.
Το επικαιροποιημένο δελτίο της ΕΜΥ προβλέπει ισχυρές βροχές και καταιγίδες για σήμερα Παρασκευή και έως το μεσημέρι της Κυριακής στο νότιο Αιγαίο. Παράλληλα, τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο μέχρι το απόγευμα του Σαββάτου.
Πιο συγκεκριμένα:
1. Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α) Στην Κρήτη, από αργά το απόγευμα της Παρασκευής και κυρίως το Σάββατο. Από το βράδυ του Σαββάτου τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά.
β) Στα Δωδεκάνησα, από το μεσημέρι του Σαββάτου έως το μεσημέρι της Κυριακής.
2. Τοπικά πολύ θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8 με 9 μποφόρ θα πνέουν στο Αιγαίο σήμερα Παρασκευή και έως το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με το meteo.gr, για την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2026, αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα ανατολικά και νότια, με τοπικές βροχές σε Εύβοια, Σποράδες, Κυκλάδες. Τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα, ενώ τα φαινόμενα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονα μετά το απόγευμα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 25 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 19), 15 έως 23 στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 13 έως 26 στη Δυτική Ελλάδα, 18 έως 22 στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 24 στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 20 έως 25 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με ριπές στα 80-90 km/h. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ, ενώ μετά το μεσημέρι στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Στην Αττική, προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά, με πιθανότητα τοπικών βροχών μετά το μεσημέρι στα βόρεια και ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 21 βαθμούς Κελσίου, με χαμηλότερες τιμές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται ηλιοφάνεια με θερμοκρασία από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.