Ένα περιστατικό που αναδεικνύει την επικίνδυνη έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και την αστραπιαία ανταπόκριση των δημοτικών υπηρεσιών, καταγράφηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης 22/4 στην περιοχή του Πυργετού, κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές.
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο κάδοι απορριμμάτων τυλίχθηκαν στις φλόγες, προκαλώντας αναστάτωση στη γειτονιά. Η αιτία; Η άκρως ανεύθυνη πράξη συμπολιτών μας να απορρίψουν μισοσβησμένα κάρβουνα ή στάχτη μέσα στους κάδους. Η σιγοβράζουσα φωτιά δεν άργησε να μετατρέψει το σημείο σε πύρινη εστία, καθιστώντας απαραίτητη την επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την αποτροπή των χειροτέρων.
Παρά την αρχική αγανάκτηση, η συνέχεια υπήρξε υποδειγματική. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν άμεσα την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, η οποία αντέδρασε με εντυπωσιακή ταχύτητα.
Η εικόνα του σημείου μετά την παρέμβαση ήταν, κατά γενική ομολογία, καλύτερη και από την αρχική, με τους κατοίκους της γειτονιάς να απονέμουν «άτυπα εύσημα» στους εργαζόμενους για την προθυμία και την αποτελεσματικότητά τους.
Το περιστατικό αυτό αποτελεί ένα ηχηρό «καμπανάκι» για όλους. Η προστασία της δημόσιας περιουσίας και η ασφάλεια των γειτονιών μας δεν εξαρτώνται μόνο από τον κρατικό μηχανισμό, αλλά πρωτίστως από την ατομική ευθύνη. Τα αποκαΐδια και οι στάχτες δεν έχουν θέση στους κάδους αν δεν έχουν κρυώσει πλήρως, καθώς μια στιγμή απροσεξίας μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφή.
Η καθαριότητα είναι πολιτισμός, αλλά η συνείδηση είναι η βάση του.
The post Εικόνες ντροπής και άμεση αποκατάσταση στον Πυργετό Τρικάλων – Όταν η ανευθυνότητα «συναντά» την επαγγελματική συνέπεια appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.