Διαμαρτύρονται για ανεπίλυτα προβλήματα οι κάτοικοι στο Βαρούσι Τρικάλων

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος “Βαρούσι” Τρικάλων εξέδωσε δελτίο διαμαρτυρίας αναφορικά με τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην ιστορική συνοικία.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειές τους να συναντηθούν με τον Δήμαρχο Νίκο Σακκά, οι κάτοικοι παραπέμφθηκαν στην Τεχνική Υπηρεσία και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, γεγονός που έχει προκαλέσει την απογοήτευση και την αγανάκτησή τους.

Τα προβλήματα που αναφέρονται περιλαμβάνουν την ανάγκη υπογειοποίησης καλωδίων και σωλήνων, τις κακές συνθήκες των δρόμων και την επικίνδυνη διπλή κυκλοφορία στην οδό Παύλου Μελά.

Ακολουθεί η ανακοίνωση διαμαρτυρίας των κατοίκων

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΌΣ ΣΎΛΛΟΓΟΣ
ΤΟ “ΒΑΡΟΥΣΙ” ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Πρόεδρος Γ.Α.ΚΛΕΙΔΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ 9 ΤΡΙΚΑΛΑ
ΤΗΛ. 6974464799
ΤΡΙΚΑΛΑ 2/7/24

Μετά από επικοινωνία μας με την Γραμματεία τού Δημάρχου για ραντεβού με τον σύλλογό μας και κατοίκων της συνοικίας μας με τόν Δήμαρχο κ. Νίκο Σακκά, στις 12/6/24 περιμέναμε να μας απαντήσουν.

Πρώτη φορά ήταν για τις 18/6/24 δεύτερη φορά για τίς 25/6/24 καί τρίτη φορά για τίς 2/7/24.

Τό μεσημέρι της 1/7/24 μας τηλεφώνησε κάποιος κύριος από τή Δημαρχία και μας είπε ότι ” ο Δήμαρχος σάς παραπέμπει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο και στην Τεχνική Υπηρεσία”.

Τού απαντήσαμε ότι εμείς ζητήσαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο και όχι με τόν κ. Γ. Καταβουτα πού από τά μέσα μαζικής ενημέρωσης μας αποκαλεί “ανύπαρκτο σύλλογο”.

Άλλωστε ό προκάτοχός του, ό κ. Δ. Παπαστεργίου, μας δέχονταν πάντα ό ίδιος και μάλιστα όποια μέρα και ώρα μπορούσαμε.

Το ίδιο συνέβαινε και με τούς παλιότερους προκατόχους του.

Παρακαλέσαμε τόν κύριο πού μας τηλεφώνησε νά μεταβιβάσει στον Δήμαρχο κ. Ν. Σακκά τό αίτημα μας και να μας τηλεφωνήσει για να τού εξηγήσουμε.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ!!!!!

Αναρωτιέται λοιπόν ό καθένας, μήπως όποιος βρίσκεται στην εξουσία, θά πρέπει νά ακούσει πρωτα τά αιτήματα των πολιτών, (για να είναι γνώστης του θέματος), και μετά νά παραπέμπει;

Όσο για την Τεχνική Υπηρεσία τού Δήμου έχουμε νά παραθέσουμε τά εξής:

Την Τρίτη 4/12/23 κατά την επίσκεψη στο Δήμαρχο είχαμε θέσει και το θέμα της υπογειωσης, τών καλωδίων, των σωλήνων και αγωγών τών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ( ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑΤ, φυσικού αερίου καθώς και οπτικών ινών) μάλιστα είχαμε πει ότι θά πρέπει νά γίνουν με την έναρξη τών εκσκαφών.

Αυτό για να μήν έχουμε ΣΚΑΨΙΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΣΚΑΨΙΜΑΤΑ στο ΒΑΡΟΥΣΙ όπως έγραψε μια τοπική ιστοσελίδα.

Η προϊσταμένη τής Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Θεοδώρα Σαργιωτη, πού ήταν παρούσα, γιατί ό Δήμαρχος αποχώρησε, μετά από λίγο, είχε μια δουλειά όπως μας είπε, μας διαβεβαίωσε ότι θά γίνει ή υπογειωση.

ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΙ;;;;

Μετά την τοποθέτηση των σωλήνων ύδρευσης, οι δρόμοι επιστρωθηκαν με κάποιο υλικό (άσπρο τσιμέντο) προσωρινώς εδώ και μήνες και άγνωστο έως πότε.

Αυτό τρίβεται και γίνεται σκόνη που επικαλύπτει, πόρτες, παράθυρα, εσωτερικά σπιτιών, τοίχους, φύλλα δέντρων και λουλουδιών ακόμα και μέσα στις αυλές.

Τό νερό έχει άμμο και σέ ορισμένες περιπτώσεις είναι θολό.

Στις οριζόντιες σχάρες τών δρόμων για την αποχέτευση έχουν πέσει άμμος και χώματα και αντιλαμβάνεται ό καθένας τί θά γίνει με μία νεροποντή.

Σωροί από μπάζα στους δρόμους ακόμη και βουναλακι μπάζων σέ περίβολο εκκλησίας.

Επίσης στις επιστρώσεις με άσπρο τσιμέντο, υπάρχουν εμβαθυνσεις από ροδιές αυτοκινήτων που είναι επικίνδυνες για πεζούς και αυτοκίνητα.

Ενα άλλο μεγάλο θέμα είναι ή πολυπαθης οδός Παύλου Μελά.

Είναι ένας στενός δρόμος, με διπλή κυκλοφορία που δέχεται καθημερινά, μεγάλο αριθμό αυτοκινήτων καί δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα και μικροατυχήματα.

Κατά τά άλλα πομπώδεις ανακοινώσεις.

“ΑΝΑΠΛΆΘΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΒΑΡΟΥΣΙ!!!!!

Οι αρμόδιοι σκέφτονται να δώσουν κάποια λύση;;;;

The post Διαμαρτύρονται για ανεπίλυτα προβλήματα οι κάτοικοι στο Βαρούσι Τρικάλων appeared first on TrikalaNews.