Στο επίκεντρο βρίσκεται τις τελευταίες ώρες η οδός Λυσικράτους 15 στην Πλάκα, μετά την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στο παλιό κτίριο και προκάλεσε την κατάρρευσή του. Στον πρώτο όροφο του κτιρίου λειτουργούσε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω Airbnb, η καταχώριση του οποίου παραμένει στο διαδίκτυο, αν και πλέον δεν είναι διαθέσιμη για νέες κρατήσεις. Πρόκειται για το κατάλυμα με την ονομασία «Athenian Gate to Plaka by Athenian Homes», ένα διαμέρισμα περίπου 90 τετραγωνικών μέτρων, το οποίο παρουσιαζόταν ως πλήρως ανακαινισμένο και μπορούσε να φιλοξενήσει έως και πέντε επισκέπτες. Μετά την καταστροφή του κτιρίου, η καταχώριση δεν εμφανίζεται πλέον διαθέσιμη. Στην πλατφόρμα αναγράφεται χαρακτηριστικά: «Λυπούμαστε, αλλά το κατάλυμα αυτό δεν δέχεται κρατήσεις στον ιστοχώρο μας προς το παρόν».
Πώς ήταν το διαμέρισμα
Σύμφωνα με την περιγραφή της καταχώρισης, το Airbnb διέθετε δύο υπνοδωμάτια. Το ένα είχε μεγάλο διπλό κρεβάτι, ενώ στο δεύτερο υπήρχαν δύο μονά κρεβάτια. Στο σαλόνι υπήρχε επίσης καναπές-κρεβάτι, επιτρέποντας τη φιλοξενία συνολικά έως πέντε ατόμων. Το διαμέρισμα περιλάμβανε ακόμη ένα μπάνιο με μπανιέρα, καθιστικό με τραπεζαρία και πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα. Στις παροχές αναφέρονταν, μεταξύ άλλων, κλιματισμός, δωρεάν Wi-Fi, ψυγείο, φούρνος, φούρνος μικροκυμάτων, καφετιέρα, τηλεόραση και πλυντήριο ρούχων. Οι φωτογραφίες της καταχώρισης παρουσίαζαν ένα φωτεινό σαλόνι με μπλε καναπέ, ξεχωριστή τραπεζαρία, δύο υπνοδωμάτια, κουζίνα και μπαλκόνι με τραπέζι και καρέκλες. Ιδιαίτερη έμφαση δινόταν και στην τοποθεσία του ακινήτου, καθώς βρισκόταν σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Πλάκας, ανάμεσα στην Ακρόπολη και τον Ναό του Ολυμπίου Διός.
Το κόστος διαμονής δεν ήταν σταθερό και διαφοροποιούνταν ανάλογα με την ημερομηνία και τη διαθεσιμότητα. Ενδεικτικά, στις αρχές Σεπτεμβρίου εμφανιζόταν τιμή περίπου 330 ευρώ για μία διανυκτέρευση δύο ενηλίκων, στις 12 Σεπτεμβρίου, μαζί με φόρους και τέλη. Σε αντίστοιχη καταχώριση της ίδιας περιόδου καταγραφόταν τιμή περίπου 283 ευρώ για την ίδια ημερομηνία. Έτσι, το κόστος για μια διαμονή στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μπορούσε να κινηθεί περίπου στα 300 ευρώ τη βραδιά, χωρίς αυτό να αποτελεί σταθερή τιμή.
The post Από Airbnb luxurious η τεράστια έκρηξη στην Πλάκα appeared first on Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.