Αγγλία: Εκκενώνεται το αεροδρόμιο Gatwick έπειτα από συναγερμό για φωτιά

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου έπειτα από ενεργοποίηση του συναγερμού φωτιάς.

Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν χαοτικές σκηνές από το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου καθώς χιλιάδες επιβάτες περιμένουν έξω από τον τερματικό σταθμό.

Σύμφωνα με τους Times οι καθυστερήσεις είναι αναπόφευκτες μετά το συμβάν. Επιβάτες σχολίασαν το περιστατικό στα social media χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία «απαίσια».

Άλλοι ανέφεραν ότι το προσωπικό τους ενημέρωσε ότι δεν θα γίνει καμία αναχώρηση πτήσης για την ώρα. «Συναγερμός πυρκαγιάς στον νότιο τερματικό σταθμό του Gatwick. Εκκενώθηκαν όλοι οι επιβάτες από το Airside, κανένα μέλος του προσωπικού δεν ξέρει τι συμβαίνει. Κανένας συντονισμός από κανέναν στο αεροδρόμιο. Διασκεδαστική μέρα», σχολίασε χαρακτηριστικά ένας.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου δήλωσε: «Η αίθουσα αναχωρήσεων του νότιου αεροσταθμού του London Gatwick εκκενώθηκε για μικρό χρονικό διάστημα σήμερα το πρωί λόγω ενεργοποίησης συναγερμού πυρκαγιάς. Η ειδική πυροσβεστική υπηρεσία του αεροδρομίου μας παρέστη γρήγορα και επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε πυρκαγιά. Στους επιβάτες επιτρέπεται να επιστρέψουν στο σαλόνι αναχωρήσεων. Η ασφάλεια και η προστασία είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας και επιλύσαμε την κατάσταση το συντομότερο δυνατό»