- Advertisement -

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν κατά 10 φορές – «Δώστε μας όπλα» καλεί ο Ζελένσκι

4

- Advertisement -

Οι ρωσικές δυνάμεις υπερτερούν αριθμητικά των ουκρανικών στρατευμάτων επτά έως δέκα φορές στις ανατολικές περιοχές, δήλωσε σήμερα στη Βουλή της Ουκρανίας ο στρατηγός Γιούρι Σόντολ.

«Ο εχθρός υπερέχει έναντι των δυνάμεών μας 7-10 φορές, μας λείπει ανθρώπινο δυναμικό» είπε ο Σόντολ, ο οποίος είναι διοικητής των στρατευμάτων στις περιοχές Χάρκοβο, Ντονέτσκ και Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το Χάρκοβο

Θυμίζετα ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε τουλάχιστον δέκα βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας εναντίον «υποδομών καίριας σημασίας» στην περιφέρεια του Χαρκόβου, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, που τέθηκε ολόκληρο σε κατάσταση συναγερμού, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης σήμερα το πρωί.

«Οι δυνάμεις κατοχής προχώρησαν σε τουλάχιστον 10 επιδρομές εναντίον υποδομών καίριας σημασίας στην πόλη Χάρκοβο και στην περιφέρειά της», ανέφερε ο Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω Telegram. «Μέχρι αυτή την ώρα δεν υπάρχουν θύματα», πρόσθεσε.

Ζελένσκι στο Φόρουν των Δελφών: «Δώστε μας όπλα για να σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν»

Ο Πούτιν πρέπει να χάσει το στοίχημα του τρόμου που προσπαθεί να σκορπίσει στην Ουκρανία, υπογράμμισε χθες ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μιλώντας στην έναρξη του 9ου Οικονομικού Φόρουμ Δελφών. Παράλληλα ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε τη βοήθεια των εταίρων της χώρας του σε όπλα για να «σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν» και να κερδηθεί ο πόλεμος.

Όπως ανέφερε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, «είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσουμε μόνοι τις προκλήσεις ενός απρόκλητου (από την πλευρά μας) πολέμου. Χρειαζόμαστε τη βοήθεια των εταίρων μας. Είναι πολύ δύσκολο να σταθούμε απέναντι στον εχθρό και είναι ακόμη πιο δύσκολο να επανακαταλάβουμε τις ήδη κατεχόμενες περιοχές, γι’ αυτό και χρειαζόμαστε ενότητα και τον κατάλληλο οπλισμό».

Κατά τον πρόεδρο της Ουκρανίας, η χώρα του δεν ζητάει πολλά. Ακολούθως εξήγησε πως αυτό που χρειάζεται η χώρα του είναι συστήματα αεράμυνας και τον κατάλληλο οπλισμό ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν οι ουκρανικές δυνάμεις και να αποκαταστήσουν την κανονικότητα στις περιοχές που έχουν καταληφθεί από τους Ρώσους. Ενώ σημαντική, όπως υπογράμμισε, είναι και η μηδενική ανοχή στη ρωσική προπαγάνδα και παραπληροφόρηση.

«Μόλις έχουμε όπλα και συγκεκριμένα πολιτικά βήματα από τους εταίρους μας, θα σπάσουμε τη ραχοκοκαλιά του Πούτιν» υπογράμμισε ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι και πρόσθεσε πως η Ουκρανία είναι ευγνώμων προς τους εταίρους της αλλά τα συστήματα που έχει δεν αρκούν «αν θέλουμε πραγματικά να επικρατήσουμε του Πούτιν, αν κανείς δεν θέλει να βάλει ο Πούτιν τον κόσμο σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Στιγμιότυπο από τον χαιρετισμό του Βολοντιμίρ Ζελένσκι

«Για τον Πούτιν δεν υπάρχει Ουκρανία»

Πρόσθεσε στη συνέχεια πως οι Ρώσοι μισούν ό,τι βρίσκεται έξω από τα σύνορά τους και γι’ αυτό «θα πρέπει να τους απομονώσουμε», υπογραμμίζοντας ότι «για τον Πούτιν δεν υπάρχει Ουκρανία, δεν υπάρχει ουκρανικός λαός κι αυτό λέει ένα μόνο πράγμα, ότι θέλει να μας εξολοθρεύσει πλήρως».

Επισήμανε, δε, πως όλα όσα ζητάει η Ουκρανία προκειμένου να μπορέσει να επικρατήσει των ρωσικών δυνάμεων «είναι απολύτως ρεαλιστικά και εξαρτώνται από την πολιτική βούληση των εταίρων» της.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε πως ο χρόνος στην υπόθεση του πολέμου σημαίνει ανθρώπινες ζωές. «Μπορούν να σωθούν πολλές ανθρώπινες ζωές εάν δεν υπάρχει διστακτικότητα στη λήψη αποφάσεων», είπε, και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του σε όλους όσοι βοηθούν τη χώρα του και όλους όσοι επισκέπτονται την Ουκρανία και διαπιστώνουν ιδίοις όμμασι τι διακυβεύεται στο πεδίο.

«Κι αν -προς Θεού- αρχίσουμε να οπισθοχωρούμε βήμα βήμα, θα χάσουμε ολόκληρο το κράτος»

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε ειδική μνεία στην επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου αλλά και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, που, όπως τόνισε, είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι τα αποτελέσματα του τρόμου που προσπαθούν να σκορπίσουν οι Ρώσοι και πώς οι άνθρωποι της Ουκρανίας την αντιμετωπίζουν.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένκσι υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας από τους εταίρους, τονίζοντας ότι «εάν δεν υπάρξει ενότητα και οι ηγέτες αρχίσουν να σκέφτονται πώς να παρακάμψουν τις κυρώσεις ή να επανεμπλέξουν τη Ρωσία σε οικονομικά πρότζεκτ που είχαν παγώσει εξαιτίας αυτού του πολέμου, εάν όλα αυτά συμβούν θα χάσουμε την ενότητα. Χωρίς ενότητα θα χάσουμε εδάφη, χωρίς θεμελιώδη στρατιωτική βοήθεια η Ουκρανία θα πάει προς τα πίσω. Τι σημαίνει να χάσουμε τον πόλεμο; Πρώτα απ’ όλα αυτό αφορά τους ίδιους τους ανθρώπους. Τα εδάφη δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα, αλλά ποιος ζει σ’ αυτά; Οι άνθρωποι. Αν χάσεις εδάφη, χάνεις τους ανθρώπους και την κανονικότητα στη ζωή τους. Κι αν -προς Θεού- αρχίσουμε να οπισθοχωρούμε βήμα βήμα, θα χάσουμε ολόκληρο το κράτος».

- Post Down -

Comments are closed.