- Advertisement -

Υπεροπλία άνω των €3 δισ. για επενδύσεις φέρνει η επόμενη ημέρα

6

- Advertisement -

Με αιχμή του δόρατος άνω των 3 δισ. ευρώ για νέα έργα, το μεγαλύτερο και πλέον αποδοτικό χαρτοφυλάκιο παραχωρήσεων με εξασφαλισμένα μερίσματα άνω των 10 δισ. ευρώ και κατασκευαστικό ανεκτέλεστο άνω των 5 δισ. ευρώ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πορεύεται με το βλέμμα στο μέλλον, δύο 24ωρα μετά την ιστορική συμφωνία για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από την ηγέτιδα δύναμη των ΑΠΕ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Masdar.

Κεφαλαιοποιώντας υπεραξίες που ανέπτυσσε για πάνω από δύο δεκαετίες στον τομέα των ΑΠΕ και έπειτα από την επισημοποίηση ενός από τα μεγαλύτερα επιχειρηματικά deals στην ιστορία του ΧΑ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ καθίσταται πλέον ο αδιαφιλονίκητος ηγέτης στον κλάδο υποδομών και παραχωρήσεων.

Η πώληση του 36,6% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή φέρνει στο ήδη πολύ ισχυρό ταμείο επιπλέον ρευστότητα 900 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και του μερίσματος για τη χρήση 2023). Λαμβάνοντας υπόψη τα υπάρχοντα ταμειακά διαθέσιμα της μητρικής εταιρείας, τα αναμενόμενα μερίσματα από το σύνολο των έργων που βρίσκονται ή θα μπουν σε λειτουργία τα αμέσως επόμενα χρόνια αλλά και τα ήδη εξασφαλισμένα περιθώρια επιπλέον μόχλευσης, η συνολική επενδυτική ισχύς του Ομίλου ξεπερνάει τα 3 δισ. ευρώ.

Θωράκιση. Συνεπώς, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θωρακίζεται με ένα οπλοστάσιο σημαντικότατων επιπλέον ιδίων κεφαλαίων άνω των 2 δισ. ευρώ αποκλειστικά για διεκδίκηση νέων μεγάλων έργων στις υποδομές και τις παραχωρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, αφού για όλα τα μεγάλα projects στα οποία είχε ήδη επικρατήσει μέσω διεθνών διαγωνισμών ο Ομιλος (π.χ. Αττική οδός, Εγνατία οδός, Νέος Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης κ.λπ.) είχαν ήδη εξασφαλιστεί τόσο οι χρηματοδοτικές γραμμές όσο και η ίδια συμμετοχή, πριν από το deal με τη Masdar.

Επιπλέον, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποκτά ακόμα πιο ελκυστικό χρηματοδοτικό προφίλ, αφού πλέον αφαιρούνται από τον συνολικό δανεισμό της περίπου 1,1 δισ. ευρώ, τα οποία αφορούσαν γραμμές χρηματοδότησης του εντατικού επενδυτικού πλάνου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, και οι οποίες πλέον δεν συνυπολογίζονται στον δανεισμό του Ομίλου. Αποτέλεσμα είναι ο καθαρός δανεισμός του Ομίλου (Pro-Forma) να μηδενιστεί. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία πλέον θα διαθέτει καθαρό ταμείο (net cash) 500 εκατ. ευρώ, ενώ όλος ο υπόλοιπος δανεισμός θα αφορά χρηματοδοτήσεις παραχωρήσεων (κυρίως αυτοκινητοδρόμων) χωρίς αναγωγή στη μητρική, δηλαδή έργων που εξυπηρετούν τα δάνειά τους μέσω προβλέψιμων και σταθερών ταμειακών ροών σε βάθος 25-30 χρόνων από τα έσοδά τους (διόδια).

Και σε επίπεδο κερδοφορίας όμως, αναμένεται αντιστάθμιση της συνεισφοράς της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Συγκεκριμένα, η κερδοφορία σε επίπεδο EBITDA αλλά και Net Income θα συνεχίσει να αυξάνεται με διψήφιο ρυθμό τα επόμενα χρόνια από τη λειτουργία των νέων επενδύσεων του Ομίλου και θα ξεπεράσει τα 700 εκατ. ευρώ λειτουργικής κερδοφορίας εντός των επόμενων 5 ετών (2028).

Οσον αφορά τις ταμειακές ροές, η μητρική εταιρεία από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή λάμβανε κάθε χρόνο ένα μέρισμα της τάξης των 15-16 εκατ. ευρώ. Για το 2023 τα συνολικά μερίσματα/επιστροφές κεφαλαίου/αποπληρωμές ενδοομιλικών δανείων ξεπέρασαν τα 200 εκατ. ευρώ (με το μέρισμα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή να αντιπροσωπεύει ποσοστό μικρότερο του 10% των συνολικών ταμειακών ροών), ένα ποσό που αναμένεται να κινηθεί αυξανόμενο τα επόμενα χρόνια, καθώς ωριμάζουν τα επενδυτικά έργα του Ομίλου.

Ψήφος εμπιστοσύνης. Η ιστορική συμφωνία, για την εξαγορά της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή από τη Masdar, σηματοδοτεί την απαρχή μιας νέας εποχής ακόμα μεγαλύτερης ανάπτυξης για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, όπως τονίζει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου και εκτελεστικός πρόεδρος της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Γιώργος Περιστέρης.

«Η συμφωνία μας με τη Masdar αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της πολύ μεγάλης αξίας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς εκατοντάδων ανθρώπων εδώ και περισσότερα από 25 χρόνια» σημειώνει ο ίδιος και προσθέτει πως «αποτελεί δε ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για την Ελλάδα και τις προοπτικές της».

Σύμφωνα με τον Γ. Περιστέρη, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή είναι ο κορυφαίος επενδυτής ΑΠΕ στην Ελλάδα και βασικός πυλώνας της εθνικής προσπάθειας για μετάβαση σε ένα μέλλον με καθαρότερη και φθηνότερη ενέργεια για όλους. «Ενα μέλλον με μεγαλύτερη ενεργειακή αυτονομία για τη χώρα μας, βασισμένη σε καθαρή ενέργεια που θα παράγεται στον τόπο μας. Και θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη».

Επιπλέον, απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, ο CEO του Ομίλου έκανε έναν απολογισμό της συνολικής πορείας της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που ξεκίνησε πριν από σχεδόν τρεις δεκαετίες, σε μια εποχή που η πράσινη ενέργεια αντιμετωπιζόταν είτε με άγνοια είτε με αδιαφορία είτε ακόμα και με απαξία, με ένα όραμα και έναν στόχο: «Να δημιουργηθεί η μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας με σημαντικό αποτύπωμα διεθνώς. Και το πετύχαμε».

Ο ίδιος κατέστησε σαφές πως το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας συνεχίζει ως έχει, δίχως αλλαγές, τονίζοντας ότι η συνολική αξία της συναλλαγής, όταν ολοκληρωθεί, θα προσεγγίζει τα 2,4 δισ. ευρώ και ότι από πλευράς μεγέθους είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει ποτέ στο ελληνικό χρηματιστήριο. Τέλος, σύμφωνα με τον CEO του Ομίλου, «κόκκινη γραμμή για την επίτευξη της συμφωνίας ήταν η διασφάλιση των συμφερόντων των μετόχων».

Το mega play σε υποδομές και παραχωρήσεις

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κάνει το συγκεκριμένο άλμα προς το μέλλον ακριβώς τη στιγμή που αποκρυσταλλώνεται η ευκαιρία για επενδύσεις σε υποδομές στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, με υψηλές αποδόσεις, έχοντας τοποθετηθεί ήδη στρατηγικά σε έναν κλάδο όπου έχει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δεδομένης της καθετοποίησης που έχει αλλά και της δυνατότητάς της να ελέγχει κάθε στάδιο ρίσκου του έργου. Βάσει πρόσφατων μελετών (ΙΟΒΕ, PWC), στον τομέα των υποδομών στην Ελλάδα τα αμέσως επόμενα χρόνια αναμένονται δημοπρατήσεις έργων συνολικής αξίας 40-50 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι παρόμοιες θετικές προοπτικές παρουσιάζονται και σε γειτονικές αγορές, όπως Βαλκάνια και ΝΑ Ευρώπη, καθώς καταγράφονται σημαντική ανάγκη καίριων υποδομών και ταυτόχρονα ισχυρή βούληση για σημαντικές επενδύσεις με στόχο τη σύγκλιση με το επίπεδο των υποδομών στη Δυτική Ευρώπη.

- Post Down -

Comments are closed.