Σκρέκας: Στήριξη για όσο χρειαστεί – Παράταση στην πιστοποίηση ανελκυστήρων

7

Για μέτρα στήριξης για όσο καιρό χρειαστεί έκανε λόγο ο Κώστας Σκρέκας αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει χρονοκαθυστέρηση στους λογαριασμούς των νοικοκυριών σε σχέση με αυτά που συμβαίνουν σε διεθνές επίπεδο και κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν αυτή η παγκόσμια ενεργειακή κρίση θα κρατήσει ή θα αποκλιμακωθεί σε λίγες εβδομάδες. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να στηρίζουμε τα νοικοκυριά», είπε αρχικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το επίδομα θέρμανσης έχει διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και ο ειδικός φόρος κατανάλωσης έχει να κάνει με τα έσοδα του κράτους, τόνισε ο Κώστας Σκρέκας.

Από το Σεπτέμβριο η κυβέρνηση ξεκίνησε τις επιδοτήσεις ώστε να απορροφηθεί το μεγαλύτερο τμήμα της αύξησης.

Βλέπουμε αποκλιμάκωση, αλλά παραμένει 3-4 φορές επάνω η τιμή του φυσικού αερίου με 60 ευρώ ανά θερμική μεγαβατώρα, ενώ ήταν 100 πριν από ένα μήνα και στο 20, δηλαδή στο 1/3, στην αρχή του έτους.

«Αυτό είναι το πρόβλημα. Κανείς δεν μπορεί να εκτιμήσει αν θα διατηρηθεί ή θα αποκλιμακωθεί» είπε ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

«Είμαστε μικρή χώρα στην κατανάλωση φυσικού αερίου και καυσίμων. Όπως έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός επεκτείνεται η στήριξη από τα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι για στήριξη για όσο διάστημα χρειαστεί», πρόσθεσε.

«Φέτος το επίδομα θέρμανσης είναι διπλασιασμένο ακριβώς για τους πιο ευάλωτους»

Ερωτώμενος «γιατί δεν υπάρχει δυνατότητα οι προνοητικοί να φουλάρουν όταν η τιμή είναι χαμηλή δηλαδή τον περασμένο Μάιο, ενώ η πλατφόρμα για το επίδομα θέρμανσης ανοίγει τον Οκτώβριο, ο Κώστας Σκρέκας απάντησε τα εξής:

«Το βοήθημα έχει να κάνει με το ύψος της τιμής που δεν είναι προβλέψιμη από τον περασμένο χρόνο για καμία κυβέρνηση. Όλοι ήταν απροετοίμαστοι στις αυξήσεις»,

Τι είπε για τον ειδικό φόρο καυσίμων

Για τον ειδικό φόρο καυσίμων, ο υπουργός ανέφερε ότι έχει να κάνει με τα έσοδα του κράτους, είναι θέμα του υπουργείου Οικονομικών ενώ τα μακροικονομικά μεγέθη, ο προϋπολογισμός, έχει στηρίξει επί δύο χρόνια. Καταλαβαίνετε ότι είναι περιορισμένα πλέον τα μέσα που έχουμε, αλλά κρατάμε τα σπίτια ζεστά επιδοτώντας και την ηλεκτρική ενέργεια ώστε η ελληνική οικογένεια να ανταπεξέλθει στη μεγαλύτερη ίσως ενεργειακή κρίση στον πλανήτη από το 1974 και μετά.

Τέλος ο Κώστας Σκρέκας είπε, ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί παράταση για την έκδοση πιστοποίησης συντήρησης για ανελκυστήρες.

The post Σκρέκας: Στήριξη για όσο χρειαστεί – Παράταση στην πιστοποίηση ανελκυστήρων appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

Comments are closed.