- Advertisement -

Ο Καστανίδης πήρε το όπλο του: Ο Θεός και η ψυχή του Ανδρουλάκη, έκανε ανανέωση με 75άρηδες

4

- Advertisement -

Σφοδρά πυρά κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε σήμερα ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Χάρης Καστανίδης καταγγέλλοντας πως η ανανέωση του Νίκου Ανδρουλάκη έγινε γιατί «έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Status 107,7 FM», o Χάρης Καστανίδης υπογράμμισε πως δεν έχει κάποια επικοινωνία με τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Θα είχα κάποιο λόγο να έχω;» διερωτήθηκε.

Ερωτηθείς για την ανανέωση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι η ανανέωση γίνεται με ανθρώπους που είναι έως και 75 χρονών. «Ο κ. Ανδρουλάκης όπως ξέρετε, έτσι λένε διάφορα φερέφωνά του, ήθελε να κάνει ανανέωση. Αλλά την ανανέωση την κάνεις έγκαιρα. Μπορούσες να ειδοποιήσεις έναν άνθρωπο πριν συμμετάσχει στις εκλογές να του πεις, ξέρεις δεν σε χρειάζομαι… Βέβαια κάνει ανανέωση και με ανθρώπους που είναι 70 και 75 χρονών, ως διευθυντές της κοινοβουλευτικής ομάδας», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως τόνισε ότι «μπορεί να έχει 70άρηδες ας πούμε στην κοινοβουλευτική ομάδα, άλλους δίπλα του, και να αισθάνεται μια χαρά. Έπρεπε να αποκλειστούν συγκεκριμένοι άνθρωποι αλλά δεν είναι το θέμα αυτό τώρα. Λοιπόν, διότι μιλάμε για αστείους ισχυρισμούς, αυτό ήταν προαποφασισμένο» και πρόσθεσε πως:

«Ποια είναι η ανανέωση; Υπάρχουν 30άρηδες που έχουν σταλινικές απόψεις. Τα μυαλά τους είναι στην εποχή του Στάλιν. Τι θα πει ανανέωση; Αυτό το χρησιμοποιούν ως πιπίλα και ανανέωση έκανες με τον 75άρη Λουκά Αποστολίδη υποψήφιο στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Ήταν προαποφασισμένο το σχέδιο, τελείωσε, τελειώσαμε, τώρα πάμε παρακάτω. Ο Θεός κι η ψυχή του».

Λάβρος κατά του Νίκου Ανδρουλάκη ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης

«Και άλλα στελέχη με τους ίδιους προβληματισμούς, διάσπαρτοι στην κεντροαριστερά»

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν κι άλλα στελέχη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με τα οποία έχει επικοινωνία και έχουν ανάλογους προβληματισμούς, ο Χάρης Καστανίδης τόνισε πως υπάρχουν αλλά είναι διάσπαρτοι σε όλον το χώρο της κεντροαριστεράς.

«Βεβαίως. Είναι άνθρωποι που σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο. Είναι διάσπαρτοι σε όλο το χώρο της κεντροαριστεράς. Οι οποίοι αισθάνονται την ανάγκη…πώς θα πάμε στις ευρωεκλογές, και μετά στις εθνικές εκλογές; Καταγράφοντας ποσοστά τα οποία θα είναι εξαιρετικά χαμηλά σε περίοδο διακινδύνευσης;», υπογράμμισε ο Χάρης Καστανίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την εικόνα που παρουσιάζει δημοσκοπικά το ΠΑΣΟΚ καθώς η Χαριλάου Τρικούπη δεν διαφαίνεται  να κερδίζει κάτι σημαντικό από αυτήν την κατάσταση, ο Χάρης Καστανίδης τόνισε «βεβαίως δεν κερδίζει. Για να κερδίσεις πρέπει να εμπνεύσεις. Τώρα, οι εμπνεύσεις του κ. Ανδρουλάκη είναι οι εξής: για πρώτη φορά στην ιστορία της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ και στην ιστορία κοινοβουλευτικού κόμματος, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει γραμματέα, διευθυντή, και εσχάτως και προϊστάμενο. Αυτές είναι οι διευθετήσεις που συμβαίνουν στα μυαλά ανθρώπων που διοικούν οργανωτικούς μηχανισμούς».

«Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη»

Ο πρώην υπουργός επισήμανε πως για πρώτη φορά βλέπει «φοβισμένους» διπλωμάτες στην υπόθεση των ελληνοτουρκικών και τόνισε κατ’ ουσίαν ότι δεν υπάρχει αντιπολίτευση. «Εάν οι ελληνοτουρκικές διαφορές οδηγήσουν σε έναν συμβιβασμό ο οποίος δεν είναι και τόσο καλός για τα εθνικά μας συμφέροντα, δεν θα ήταν χρήσιμο να υπάρχουν κάποιοι που θα κρατήσουν τα γκέμια μιας εθνικής ζημίας; Να μη γίνει τίποτα; Ποιος θα το κρατήσει; Το 12% του κ. Ανδρουλάκη ή το 13% του κ. Κασσελάκη; Δεν χρειάζεται μια μεγάλη δύναμη, αξιόπιστη της αντιπολίτευσης η οποία θα μπορέσει να φαντάζει και ως κυβερνητική λύση και η οποία θα βάλει ένα στοπ;», υπογράμμισε.

Διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για θέμα ενός προσώπου ή προσώπων αλλά για μία ολόκληρη διαδρομή, μία σειρά πραγμάτων και θεμάτων αναφορικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Τέλος, ερωτηθείς εάν θα τα έλεγε αυτά αν δεν του έπαιρνε την έδρα της Θεσσαλονίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο κ. Καστανίδης υπογράμμισε πως είχε αξιώματα όταν συγκρούστηκε για θέματα αρχών και παραιτήθηκε ή διαγράφηκε. «Η πολιτική μου διαδρομή δεν ήταν μια επίπεδη γραμμή. Είχα αξιώματα τα οποία τα έχασα συγκρουόμενος για τις αρχές», κατέληξε.

Το ηχητικό της συνέντευξης:

- Post Down -

Comments are closed.