Και πέρυσι ευχές για τα εμβόλια και φέτος για την πανδημία και βλέπουμε

8

Πέρυσι  τέτοια εποχή, η κυκλοφορία των εμβολίων πρόβαλε ως το απόλυτο όπλο στο παγκόσμιο θρίλερ του κορονοϊού. Χρειάστηκε ένας χρόνος και μια καθοριστική μετάλλαξη του ιού για να ανατραπούν βεβαιότητες και προσδοκίες. Η παραλλαγή Όμικρον γίνεται πλέον το νέο φόβητρο, αιφνιδιάζοντας τα ευρωπαϊκά κράτη που καταγράφουν αλλεπάλληλα ρεκόρ νέων κρουσμάτων.

Δυστυχώς η χώρα μας εκτός από την υψηλή θνησιμότητα, φλερτάρει πλέον και με τις πρώτες θέσεις των κρουσμάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Μπροστά σ’ αυτήν την προέλαση, κοινή γραμμή και κοινή πολιτική διαχείριση στην Ευρώπη, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, δεν υπάρχει. Κάθε μία χώρα ακολουθεί και εφαρμόζει διαφορετικά μέτρα προσεγγίζοντας το πρόβλημα χαλαρά ή επιθετικά, επωμιζόμενες το τίμημα του ρίσκου. Πολιτικού και οικονομικού κόστους… Τελικά μήπως θα έπρεπε η Ευρώπη να έχει μια ενιαία γραμμή; Μήπως ένα ενιαίο ευρωπαϊκό lockdown θα είναι μια λύση; Ένα διέξοδο στα διλήμματα; Μήπως;

The post Και πέρυσι ευχές για τα εμβόλια και φέτος για την πανδημία και βλέπουμε appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

Comments are closed.