- Advertisement -

Καινούργιοι κίνδυνοι για τη ναυσιπλοΐα

96

- Advertisement -

Κατά 75% έχει μειωθεί ο αριθμός των πλοίων που χάθηκαν στη θάλασσα την τελευταία δεκαετία, επιβεβαιώνοντας την εντυπωσιακή βελτίωση που έχει επιτύχει η διεθνής ναυτιλία σε θέματα ασφαλούς ναυσιπλοΐας. Ωστόσο νέοι κίνδυνοι, που απορρέουν από τις γεωπολιτικές εξελίξεις, υπονομεύουν τον ασφαλή πλου των πλοίων σε ορισμένους θαλάσσιους δρόμους.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 ο παγκόσμιος στόλος έχανε πάνω από 200 πλοία ετησίως, για να μειωθεί στη συνέχεια σχεδόν στο μισό και να φτάσει τη δεκαετία 2014-2023 στα 729 πλοία. Το 2023 σημειώθηκε ωστόσο το ιστορικά χαμηλό ρεκόρ των 26 πλοίων που χαρακτηρίστηκαν ως «ολική απώλεια» (total loss), σύμφωνα με την ετήσια μελέτη «Safety and Shipping Review 2024», της Allianz Commercial. Το χειρότερο έτος την περίοδο 2014-2023 ήταν το 2015 όταν καταστράφηκαν από ατυχήματα 102 πλοία. Στα επόμενα χρόνια σημειώθηκε μία σημαντική μείωση του αριθμού τους, ενδεικτικά στα 71 το 2019, και στα 41 το 2022, για να φθάσουμε στο 2023, έτος κατά το οποίο μόλις 26 πλοία χαρακτηρίστηκαν ως «ολική απώλεια».

Οι τρεις περιοχές στις οποίες σημειώθηκαν οι περισσότερες απώλειες πλοίων την τελευταία δεκαετία είναι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Νότιας Κίνας, Ινδοκίνας, Ινδονησίας και Φιλιππινών, όπου βούλιαξαν ή καταστράφηκαν ολοσχερώς 184 πλοία, εκ των οποίων μόλις οκτώ πέρυσι. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι το παγκόσμιο hotspot ζημιών και είναι πιθανό να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην «κορυφή» καθώς εξυπηρετεί έναν τεράστιο όγκο του παγκόσμιου εμπορίου, με την κίνηση των πλοίων να είναι ιδιαίτερα αυξημένη στους θαλάσσιους δρόμους και στα λιμάνια της, με αποτέλεσμα να σημειώνονται και τα περισσότερα ατυχήματα. Στη δεύτερη θέση η «γειτονιά» μας, επίσης «πολυσύχναστη» ναυτιλιακή περιοχή, η Ανατολική Μεσόγειος/Μαύρη Θάλασσα, με 115 απώλειες πλοίων στη δεκαετία και μόλις έξι το 2023.

Η βελτίωση της ασφάλειας

Η σημαντική βελτίωση της ασφάλειας στη ναυσιπλοΐα, όπως αντικατοπτρίζεται στη μείωση του αριθμού των πλοίων που χάνονται κάθε χρόνο, καθίσταται πιο εντυπωσιακή, σημειώνει η Allianz, εάν συνυπολογιστεί ότι ο αριθμός των πλοίων του παγκοσμίου στόλου αυξάνεται κάθε χρόνο και έφτασε το 2023 τα 100.000 πλοία (άνω των 100 gt) έναντι περίπου 80.000 πλοίων πριν από 30 χρόνια.

Ανά κατηγορία πλοίων τα φορτηγά με 291 απώλειες στη δεκαετία προηγούνται, αλλά με τον αριθμό τους να βαίνει μειούμενος. Πέρυσι χάθηκαν ως total loss μόλις 16 πλοία από 54 το 2017, το υψηλότερο ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας. Ακολουθούν τα ψαράδικα με συνολικά 109 απώλειες εκ των οποίων μόλις τέσσερα χάθηκαν το 2023 και στην τρίτη θέση βρίσκονται τα επιβατικά με 63 απώλειες. Το 2023 μόλις ένα επιβατικό πλοίο κηρύχθηκε total loss έναντι 11 το 2014.

Οι κυριότερες αιτίες της ολικής απώλειας των πλοίων είναι η βύθιση, η προσάραξη, η πυρκαγιά/έκρηξη, η βλάβη μηχανημάτων και η σύγκρουση  με άλλα πλοία. Καταγράφοντας τον συνολικό αριθμό ατυχημάτων στη θάλασσα η Allianz Commercial διαπιστώνει και εδώ βελτίωση, καθώς το 2023 σημειώθηκαν 2.951 περιστατικά έναντι 3.036 έναν χρόνο πριν (μείωση 3%). Στην περιοχή των Βρετανικών Νήσων καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αναφερόμενων περιστατικών (695).

Το ενδιαφέρον των συντακτών της έκθεσης προσελκύουν οι νέοι αναδυόμενοι κίνδυνοι της ναυσιπλοΐας όπως οι επιθέσεις σε πλοία από τρομοκρατικές ομάδες και η αύξηση του αριθμού των πλοίων που συγκροτούν τον λεγόμενο «σκιώδη στόλο» δεξαμενοπλοίων.

Για τις επιθέσεις σε πλοία, φαινόμενο που εντάθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα όπου έχουν στοχοποιηθεί κυρίως από αέρος πάνω από 100 πλοία, η Allianz Commercial εκτιμά ότι θα συνεχιστούν στο μέλλον καθώς η τεχνολογία που χρησιμοποιείται στις επιθέσεις (drones κ.λπ.) είναι πολύ φθηνή και μπορεί να αποκτηθεί εύκολα από τρομοκράτες σε διάφορες περιοχές.

Οσον αφορά τον «σκιώδη στόλο» πρόκειται κυρίως για μεγάλης ηλικίας πλοία που λειτουργούν εκτός διεθνών κανονισμών και συχνά χωρίς κατάλληλη ασφάλιση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, το μέγεθος του σκοτεινού στόλου ανέρχεται σε 600 έως 1.400 πλοία, δηλαδή περίπου το ένα πέμπτο του συνολικού παγκόσμιου στόλου δεξαμενοπλοίων αργού πετρελαίου, με 50 εξ αυτών να έχουν μέχρι σήμερα εμπλακεί σε ατυχήματα συμπεριλαμβανομένων πυρκαγιών, βλαβών στις μηχανές, συγκρούσεων, απώλειας πηδαλίου και διαρροών πετρελαίου.

- Post Down -

Comments are closed.