- Advertisement -

Η ξεχωριστή εμπειρία του Westminster University

5

- Advertisement -

 

Φέτος, το Σχολείο μας σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Study Tours κατάφερε, έπειτα από μια παύση τριών χρόνων λόγω της πανδημίας, να υλοποιήσει το καθιερωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Westminster University. Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου με την συνοδεία των καθηγητριών μας Πυρώτης Σταυρούλας, Κούτσικου Βένιας και Ατούν Τζίνας, παρακολουθήσαμε θερινά μαθήματα στην Αγγλία, τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου. Την πρώτη μέρα, αφού προσγειωθήκαμε στο αεροδρόμιο Heathrow του Λονδίνου, ξεκινήσαμε με προορισμό το πανεπιστήμιο Westminster University, το οποίο και αποτέλεσε τον τόπο διαμονής μας. Οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις του και οι ποικίλες δραστηριότητες που παρείχε, σε συνδυασμό με την ευνοϊκή τοποθεσία του, καθώς βρισκόταν μέσω του μετρό (underground) σε κοντινή απόσταση από το κέντρο του Λονδίνου, ήταν τα χαρακτηριστικά τα οποία έκαναν πιο ευχάριστη,σχεδόν ιδανική, την επίσκεψή μας.

Με την άφιξή, μας στην συνοικία του Harrow και μόλις τακτοποιηθήκαμε στα δωμάτιά μας, ξεκινήσαμε αμέσως να παρακολουθούμε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, συμμετέχοντας στην πρώτη βραδινή δραστηριότητα με την καθοδήγηση των leaders μας. Τις επόμενες μέρες, μετά το μεσημεριανό, διεξάγονταν τα μαθήματά μας στα οποία καταταχθήκαμε με βάση το επίπεδο και τα πτυχία μας στην αγγλική γλωσσα. Ακόμα, μας δόθηκε η ευκαιρία να κάνουμε καινούριες γνωριμίες, αφού σε κάθε τμήμα και σε αρκετές δραστηριότητες, όπως welcome party, trash fashion catwalk, Harry Potter tour, karaoke, street art tour, disco και film night, υπήρχαν παιδιά από διαφορετικές χώρες, όπως την Ιταλία, τη Βραζιλία και το Ισραήλ. Το γεγονός αυτό συνέβαλε στην πιο διαδραστική εξάσκηση της αγγλικής γλώσσας.

Φυσικά, πριν την έναρξη των μαθημάτων, πραγματοποιούνταν καθημερινά οι περιηγήσεις μας στο κέντρο του Λονδίνου, κατά τις οποίες  μαγευτήκαμε από την ξεχωριστή αρχιτεκτονική και τα επιβλητικά μνημεία. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας είχαμε την δυνατότητα να επισκεφτούμε τα πιο γνωστά μουσεία της πόλης, όπως το Βρετανικό μουσείο, το Natural History Museum και το μουσείο της Madame Tussauds με τα κέρινα ομοιώματα, να περπατήσουμε άφθονες ώρες στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο Piccadilly Circus, Trafalgar Square και Green Park και να θαυμάσουμε τα φημισμένα αξιοθέατα, όπως τα Big Ben, London Eye, Parliament Building και Buckingham Palace. Επιπλέον, ξεναγηθήκαμε στις εγκαταστάσεις του Emirates Stadium και, συνάμα, κάναμε τις αγορές μας στο Covent Garden και στο εμπορικό κέντρο του Westfield. Επίσης, από το πρόγραμμά μας δεν έλειψαν οι ολοήμερες αποδράσεις στη γραφική πόλη του Cambridge, όπου μας έγινε πλωτή ξενάγηση (punting) βλέποντας κάποιες από τις σχολές του ξακουστού πανεπιστημίου και στην κωμόπολη του Windsor με τα μεγαλειώδη βασιλικά κάστρα.

Το ταξίδι αυτό θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη όλων μας καθώς αποτέλεσε μια εξαιρετική εμπειρία συνδυάζοντας τη γνώση με τη διασκέδαση. Εξερευνήσαμε το Λονδίνο και ενταχθήκαμε στους γρήγορους ρυθμούς μιας μεγαλούπολης, εξασκώντας ταυτόχρονα την αγγλική γλώσσα, αλλά και αλληλεπιδράσαμε με μαθητές, δημιουργώντας φιλίες τόσο με αλλοεθνείς όσο και με την υπόλοιπη ομάδα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το ταξίδι μας να είναι πολύ ευχάριστο καθόλη τη διάρκειά του. Για όλα αυτά, λοιπόν, οφείλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την κυρία Πυρώτη, την κυρία Βένια και την κυρία Ατούν που μας συνόδευσαν και μας βοήθησαν σε κάθε δυσκολία, καθώς και το Σχολείο μας για τη μοναδική ευκαιρία που μας πρόσφερε.

Μαθήτρια της Β’ Λυκείου Εκπαιδευτήρια Αθηνά

Φαίη Μπαταλογιάννη

The post Η ξεχωριστή εμπειρία του Westminster University appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.