- Advertisement -

Δυο οικογένειες δημιουργούν αθλητική ιστορία στον Πρόδρομο και κάνουν το χωριό σημείο αναφοράς

5

- Advertisement -

Μπορεί να είναι σχεδόν απομακρυσμένο, και να να κατοικείται πλέον μόνο από 500 άτομα περίπου  και να
μην έχει την αίγλη του παρελθόντος του δικαιωματικά όμως τα τελευταία χρόνια μπορεί να καυχιέται ότι είναι
γη μεγάλων αθλητών και ίσως στο μέλλον να αποτελέσει πρωταθλητών και γιατί όχι ολυμπιονικών .

Ο Πρόδρομος, ένα από τα γραφικότερα χωριά, που βρίσκονται πλαγιασμένα στην αγκαλιά του Κόζιακα, είναι γεμάτος με φυσικές ομορφιές, με άφθονα πηγαία νερά, με πανύψηλα κι αιωνόβια πλατάνια και με εξαίσια πανοραματική θέα προς τον Θεσσαλικό κάμπο.

Έχει υψόμετρο 300 m, επιφάνεια 10.228 m και απέχει από τα Τρίκαλα 21 km.Οι κάτοικοι του χωριού αυτού δεν κρύβουν την υπερηφάνεια  τους όταν   μιλούν για τους  αθλητές  της Ελληνορωμαική Πάλης καθώς μια πλειάδα γηγενών παιδιών στα πρωταθλήματα ανα το πανελλήνιο έχει φέρει σημαντικές διακρίσεις και έχει δημιουργήσει σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον .Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Με προπονητή των οξυδερκή και απόλυτα έμπειρο του Α.Σ.Τρικάλων Βασίλη Μότσιο ο Πρόδρομος Τρικάλων  έχει τεράστια εκπροσώπηση στα Πανελλήνια πρωταθλήματα  της χώρας μας, και σε ευρωπαϊκά τουρνουά  αν  σκεφθεί κανείς ότι πρόκειται για ένα πολύ μικρό χωριό της Θεσσαλίας, χωρίς   αθλητική υποδομή ή σχετική παράδοση».Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Οι επιτυχίες προέρχονται από παιδιά δυο οικογενειών του χωριού , Αργυρίου και Βασδέκη τα οποία μπορεί να μην αθλόυνται στο χωριό καθώς  δεν διαθέτει σήμερα ούτε ένα χώρο άθλησης ούτε καν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, με αποτέλεσμα”  να δίνει αγώνες συνεχώς… εκτός έδρας. Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Θεόδωρος και μάλιστα δίδυμα έχουν φέρει δυο χρυσά μετάλλια στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ελλάδος και στις κατηγορίες U17 ΚΑΙ u20 αντίστοιχα  αναφέροντας χαρακτηριστικά στο trikalaidees ότι είναι άλλωστε ωραίο να ανήκεις κάπου, να
έχεις τις ρίζες σου και είναι θαυμάσιο οι συγχωριανοί μου να μας νιώθουν
πραγματικά δικούς τους ανθρώπους .

reportaz cz Χρήστος Ζαραμπούκας  Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για την άλλη οικογένεια τα παιδιά η καλύτερα οι αθλητές του ΑΣ Τρίκαλα μας λένε ότι ο Πρόδρομος  ήταν πάντα τόπος ξενοιασιάς, ξεκούρασης, διακοπών, και καθημερινότητας  αφού επιστρέφαμε  εκεί μόλις «χαλάρωναν» οι προπονήσεις και τελείωνε το σχολείο. Η περίπτωση των Αργυρίου ίσως είναι και μοναδική όπως το χρυσό μετάλλιο της Θεοδώρας στην κατηγορία των U17,U20 στα 72κιλά και επίσης τα χρυσά μετάλλια στα 110 κιλά U17 του Κωνσταντίνου, το χρυσό του Στέφανου Βασδέκη U15 στα 75κιλά και το επίσης χρυσό του Άγγελου στα 38 κιλά και στην κατηγορία των U15 ,και τέλος το χάλκινο του Θωμά Βασδέκη στα 77κιλά και στην κατηγορία U17

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Ευτυχώς Πρόδρομος μπορεί να φημίζονταν κάποτε για τους χτίστες του ,τώρα πλέον η τα επόμενα χρόνια μπορεί και να φημίζεται για τους αθλητές της Ελληνορωμαικής Πάλης , και πιθανών να είναι και αυτό που μπορεί να αποτελέσει το κίνητρο ως σημείο αναφοράς  ώστε να μην  ακολουθήσει  τη μοίρα της ερήμωσης όπως χιλιάδες άλλα ορεινά χωριά  της Ελλάδας προσελκύοντας τουριστικό ενδιαφέρον με ότι αυτό συνεπάγεται για την τοπική οικονομία και της οικογένειες των χωριών .

Ο πληθυσμός του χωριού μπορεί  να μειώθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια, όμως   οι απόδημοι Προδρομίτες  δεν ξεχνούν τον τόπο τους. Επιστρέφουν με κάθε
ευκαιρία, περνούν εκεί γιορτές και διακοπές, αναπαλαιώνουν τα υπέροχα πέτρινα
σπίτια των οικογενειών τους και ονειρεύονται στις κρύες χειμωνιάτικες νύχτες
στον μοναδικό παραδοσιακό καφενέ ένα καλύτερο αύριο για το «χωριό των πρωταθλητών».Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

The post Δυο οικογένειες δημιουργούν αθλητική ιστορία στον Πρόδρομο και κάνουν το χωριό σημείο αναφοράς appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.