Γώγος στο MEGA: Καμπανάκι κινδύνου για τον κοροναϊό μετά τα 50 κρούσματα την ημέρα

7

Ικανοποιητικά είναι τα νούμερα σε ό,τι αφορά τους πρώτους ελέγχους για τον κοροναϊό στους τουρίστες από το εξωτερικό, είπε ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής Λοιμωξιολογίας και Παθολογίας Παν. Πατρών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ. Γώγος είπε ότι αναμένεται να υπάρχουν μεμονωμένα κρούσματα σε τουρίστες και τόνισε ότι το τεστ – σε ποσοστό πάνω από 90% – μπορεί να ανιχνεύσει και τα χαμηλά ιϊκά φορτία, επομένως δεν θα υπάρχει πρόβλημα ανίχνευσης ακόμη και των ασυμπτωματικών.

Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα δεν θα εντοπίζονται ταυτόχρονα, αλλά θα «απλωθούν» κατά τη διάρκεια του θέρους.

Όπως υπογράμμισε, καμπανάκι κινδύνου ως προς τα κρούσματα στη χώρα θα χτυπήσει γύρω στα 50-100 κρούσματα ημερησίως, ιδιαίτερα αν αυτό επαναληφθεί για 3-4 μέρες συνεχόμενα.

Αυτό, ανεξάρτητα από τα φαινόμενα συρροής κρουσμάτων σε μια περιοχή – όπως στον Εχίνο – όπου δεν είναι απίθανο ξαφνικά να δούμε τα κρούσματα να πολλαπλασιάζονται.

Σημείωσε μάλιστα πως αυτοί οι «σπινθήρες» κοροναϊού στη βόρεια Ελλάδα δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν. Εκτίμησε πάντως ότι η προσπάθεια που γίνεται από την πολιτεία με την καραντίνα θα αποδώσει.

Στην Ξάνθη

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή ο αντιδήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται στην περιοχή και σημείωσε πως αυτά λαμβάνονται προληπτικά για την προστασία των πολιτών.

Σε πάνω από 5.000 τεστ που έχουν γίνει στο δήμο Ξάνθης, τα κρούσματα είναι μεμονωμένα και ελάχιστα, ενώ από τις 4 Μαϊου και μετά κανένας δεν έχει νοσηλευθεί, συμπλήρωσε.

Comments are closed.