Βόλος: Δεν τον δέχτηκαν σε σπίτι για… χρόνια πολλά και έβγαλε όπλο!

10

Όλα έγιναν στις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, γιορτή των Αγίων Αποστόλων, όταν ένας 59χρονος συνταξιούχος, πήγε στο σπίτι του 53χρονου αδελφού του, να του ευχηθεί «χρόνια πολλά». Ωστόσο, φαίνεται ότι ήταν μεθυσμένος, ο γιος του που βρισκόταν ήδη στο σπίτι του θείου του για να του ευχηθεί και ο 53χρονος αδελφός, του είπαν να μην μπει στο σπίτι και δημιουργήσει κάποιο επεισόδιο στην κατάσταση που ήταν.

Λεκτικό επεισόδιο και απειλή με όπλο

Ακολούθησε επεισόδιο μεταξύ πατέρα και γιου με βρισιές εκατέρωθεν, κάποια στιγμή ο 59χρονος πήγε στο αυτοκίνητό του και επέστρεψε οπλισμένος με ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο και το έστρεψε κατά του γιου του, τον οποίο απείλησε ότι θα σκότωνε.

Τελικά, στη σκηνή παρεμβλήθηκε ο αδελφός του που γιόρταζε, τον αφόπλισε και του ζήτησαν να φύγει επιστρέφοντάς του το όπλο, που ήταν γεμάτο με δύο φυσίγγια. Στη συνέχεια κατέθεσαν μήνυση σε βάρος του, με αποτέλεσμα ο 59χρονος να συλληφθεί το απόγευμα της ίδιας μέρας, ενώ βρισκόταν στο σπίτι του, στην ίδια δημοτική ενότητα με τον αδελφό του, με τις κατηγορίες της ενδοοικογενειακής απειλής και παράνομης οπλοφορίας. Μάλιστα, η σύλληψη έγινε χωρίς αντίσταση και αμέσως παραδόθηκε το κυνηγετικό όπλο, για το οποίο είχε άδεια οπλοκατοχής, στους αστυνομικούς.

Κρίθηκε ένοχος

Χθες ο 59χρονος κατηγορούμενος δικάστηκε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, που τον έκρινε ένοχο και τον καταδίκασε σε συνολική ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, ενώ αποφάσισε την κατάσχεση του όπλου.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του υποστήριξε ότι πήγε στο σπίτι του αδελφού του που γιόρταζε για να του ευχηθεί, δεν είχε πιεί, αλλά βγήκε ο γιος του και του είπε να μην μπει στο σπίτι, κάτι που τον στενοχώρησε. Στη συνέχεια τόνισε ότι πήγε στο αυτοκίνητο και πήρε το όπλο για να τον φοβίσει γιατί από τότε που χώρισαν με τη σύζυγό του δεν είχε καλές σχέσεις με τον 27χρονο.

Ο 59χρονος υποστήριξε ότι δεν είναι μέθυσος και εργαζόταν μια ζωή κάνοντας και υπερωρίες για να συντηρήσει την οικογένειά του, ενώ για το ότι μετέφερε το όπλο στο αυτοκίνητό του, ισχυρίστηκε ότι επειδή κάνει εργασίες στο σπίτι που μένει και έχει ανοιχτά τα παράθυρα, φοβήθηκε να μην το κλέψουν και το είχε στο αυτοκίνητό του.
Ο 27χρονος γιος του κατηγορούμενου υποστήριξε ότι βρισκόταν στο σπίτι του θείου του που γιόρταζε και όταν πήγε ο πατέρας του, ήταν πολύ μεθυσμένος και του είπε να μην μπει, για να μη δημιουργηθεί επεισόδιο, με αποτέλεσμα να πάρει το όπλο, να το στρέψει εναντίον του και να τον απειλήσει ότι θα τον σκοτώσει.

Το ίδιο μήκος κύματος και η κατάθεση του 53χρονου αδελφού του, που τόνισε ότι ενώ ήταν στο σπίτι του με άλλους συγγενείς, εμφανίστηκε ο 59χρονος εμφανώς σε κατάσταση μέθης και ο ίδιος, με τον γιο του, του είπαν ότι δεν είναι ευπρόσδεκτος στο σπίτι, στην κατάσταση που ήταν.

Σημειώνεται ότι για το επεισόδιο, αν και έγινε σύλληψη, δεν υπήρξε ενημέρωση από την Αστυνομία.

Πηγή: magnesianews.gr

The post Βόλος: Δεν τον δέχτηκαν σε σπίτι για… χρόνια πολλά και έβγαλε όπλο! appeared first on Trikala Day.

Comments are closed.