- Advertisement -

Αστυνομικοί έσωσαν γάτα με τα μικρά της από υπόνομο – Τη φιλοξένησαν στο τμήμα

4

- Advertisement -

Αστυνομικοί κατάφεραν να σώσουν γάτα με τα μικρά της που βρίσκονταν σε υπόνομο. Όπως περιγράφεται στη σελίδα «Ό,τι νά’ναι και Γάτες» στο Facebook, τις γάτες που κινδύνευαν εντόπισε περαστική, η οποία ειδοποίησε την Αστυνομία.

Οι αστυνομικοί δεν περίμεναν ούτε στιγμή, καθώς έβρεχε δυνατά και υπήρχε περίπτωση η γάτα με τα μικρά της να παρασυρθούν από τα νερά. Στη συνέχεια, η γατο-οικογένεια φιλοξενήθηκε στο τμήμα από όπου την παρέλαβαν φιλόζωοι για τη φροντίσουν.

Σκύλος: Καβγαδίζει με ζόρικη γάτα και γίνεται… Καρουζέλ

Σε σχετική ανάρτηση στη φιλοζωική σελίδα στο Facebook αναφέρεται ότι: «Αυτή είναι η αστυνομία που θέλουμε! Για αυτούς τους αστυνομικούς μπορούμε να καμαρώνουμε και να είμαστε υπερήφανοι όλοι οι φιλόζωοι! Θερμά συγχαρητήρια στα Α.Τ Αιγάλεω & Χαϊδαρίου όπου μετά την αγαστή συνεργασία τους διεσώθη γατούλα με τα μωρά της που είχε γεννήσει μέσα σε υπόνομο».

Πώς έσωσαν τη γάτα με τα μικρά της

Στην ίδια ανάρτηση προστίθεται ότι: «Σήμερα (σ.σ. στις 2 Μαΐου) το απόγευμα μου ζητήθηκε βοήθεια από το Α.Τ Αιγάλεω καθώς περίμεναν να μεταφερθεί γατούλα μαζί με τα μωρά της τα οποία είχε γεννήσει και παρέμεναν εγκλωβισμένα στον υπόνομο. Μετά από ενημέρωση διερχόμενης όπου τα εντόπισε επί της οδού Μίνωος 15 στο Αιγάλεω. Η κυρία άκουσε το κλάμα των μωρών χωρίς αρχικά να μπορεί να εντοπίσει απο που ακριβώς προερχόταν ο ήχος.

Μόλις συνειδητοποίησε ότι ήταν μωρά εντός του υπονόμου κάλεσε την αστυνομία. Το Α.Τ Αιγάλεω μην έχοντας περιπολικό για να μεταβεί στο σημείο κλήθηκε σε βοήθεια η περιπολία από το Α.Τ Χαϊδαρίου. Οι αστυνομικοί οι οποίοι μετέβησαν στο σημείο από το Χαϊδάρι φέρθηκαν ως εμπειροι ενεργοί εθελοντές φιλόζωοι. Ο αστυφύλακας Λυκοκάπης Ιωάννης με την ειδική φρουρό Νικολαΐδου Μαρία φοβούμενοι ότι η βροχή που δυνάμωνε θα παρέσυρε τα γατάκια εντός του δικτύου αποχέτευσης δεν περίμεναν ούτε λεπτό για βοήθεια από άλλες υπηρεσίες.

Σήκωσαν το καπάκι της ΕΥΔΑΠ βάρους 100 κιλών περίπου ώστε να βγάλουν τα εγκλωβισμένα μωράκια αλλά και την μανούλα τους η οποία παρέμενε κοντά τους. Τα μωρά με την μαμά μεταφέρθηκαν με το περιπολικό στο Α.Τ Αιγάλεω όπου ο αξιωματικός υπηρεσίας υπαρχιφυλακας Κουτρουλης Βασίλειος μαζί με τον ανθυπαστυνόμο Γκίκα Γεώργιο και την κυρία που τα εντόπισε έκαναν κάθε προσπάθεια για να βοηθήσουν τα ζωάκια εώς ότου τα παραλάβουμε. Επιστρατεύθηκαν οι λάμπες των γραφείων τους καθώς και ότι πετσέτες υπήρχαν στο τμήμα για να τα στεγνώσουν και να τα κρατήσουν ζεστά μιας και από την παραμονή τους μέσα στα νερά του υπονόμου είχαν υποθερμία».

Η γάτα ένιωσε ασφάλεια

Στη συνέχεια «η γατούλα με τα μωράκια της αφού ένιωσε ασφαλής στον χώρο του γραφείου του αξιωματικού υπηρεσίας επέτρεπε σε όλους να την χαϊδεύουν ενώ εκείνη έκανε ότι η φύση της υπαγόρευε, το τάισμα των μωρών της. Στην συνέχεια η μανούλα με τα μωρά παρελήφθησαν από εθελοντή μας ώστε να φιλοξενηθούν στην οικεία του. Ένα τεράστιο ευχαριστώ από όλους τους εθελοντές στους αστυνομικούς και των δύο τμημάτων Χαϊδαρίου & Αιγάλεω οι οποίοι όχι μόνο συνεργάστηκαν άψογα ώστε να σωθούν τα γατάκια και μας ενημέρωσαν αφότου είχε ολοκληρωθεί η προσπάθεια αλλά και γιατί με αυτές τους τις πράξεις μας δίνουν δύναμη στον αγώνα που κάνουμε καθημερινά ώστε να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας τα ζώα.

Θερμά συγχαρητήρια και στους διοικητές των δύο αυτών τμημάτων Χαλδαίο Δημήτριο & Κανταρέλλη Αριστείδη όπου αποδεικνύουν καθημερινά εμπράκτως την αγάπη τους για τα ζώα φροντίζοντας τα στελέχη των τμημάτων τους να έχουν σε υψηλή προτεραιότητα ανάμεσα στα πολλά καθήκοντά τους την τήρηση και εφαρμογή της νομοθεσίας περί ζώων», τονίζεται.

Η ανάρτηση στο Facebook

- Post Down -

Comments are closed.