- Advertisement -

Ανοίγει για περισσότερα πλοία, ανέβηκαν τα νερά

7

- Advertisement -

Καλύτερη θα είναι η κατάσταση για τη ναυτιλία σε μία από τις θαλάσσιες διόδους που αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα λόγω της ξηρασίας όλο τον προηγούμενο χρόνο. Ο λόγος για τη Διώρυγα του Παναμά που ανακοίνωσε αύξηση του αριθμού των διελεύσεων των πλοίων από τις 16 Μαΐου. Η Αρχή Διώρυγας του Παναμά (ACP) παρουσίασε μια σειρά μέτρων που αποσκοπούν στη βελτιστοποίηση των λειτουργιών διέλευσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την ασφαλή ναυσιπλοΐα μέσω της υδάτινης οδού.

Οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης των δεξαμενών ανύψωσης των πλοίων στη λίμνη Gatun, που θα ολοκληρωθούν έως τις 15 Μαΐου, θα καταστήσουν αναγκαία την προσωρινή μείωση των ημερήσιων διελεύσεων από 20 σε 17 στις δεξαμενές Panamax.

Ωστόσο, από τις 16 Μαΐου η Διώρυγα θα εφαρμόσει σημαντικές αυξήσεις στη χωρητικότητα διέλευσης στη συνέχεια, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ημερήσιων διελεύσεων από 24 σε 32. Ειδικότερα από τις 16 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου, ο αριθμός των ημερήσιων διελεύσεων μέσω των θυρίδων τύπου Panamax θα αυξηθεί από 17 σε 24 και από την 1η Ιουνίου, ο αριθμός των ημερήσιων διελεύσεων μέσω των υδατοφρακτών τύπου Neopanamax θα αυξηθεί από 7 σε 8.

Εκτός από αυτές τις προσαρμογές, το μέγιστο επιτρεπόμενο βύθισμα για τα πλοία που διέρχονται από τους υδατοφράκτες τύπου Neopanamax θα αυξηθεί στα 13,71 μέτρα (45 πόδια) από τις 15 Ιουνίου και μετά, από το σημερινό όριο των 13,41 μέτρων (44 πόδια). Αυτή η προσαρμογή του επιτρεπόμενου βυθίσματος βασίζεται σε προσεκτική ανάλυση της διαθεσιμότητας νερού και λαμβάνει υπόψη τις προβλέψεις για τη στάθμη της λίμνης Gatun, εξασφαλίζοντας βέλτιστες συνθήκες για τη ναυσιπλοΐα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ACP.

Οι εμπλοκές που προκλήθηκαν από τις συνθήκες ξηρασίας που ταλαιπώρησαν τη Διώρυγα του Παναμά από τα τέλη του περασμένου έτους θα μπορούσαν σύντομα να τερματιστούν με τις βροχές τον Μάιο, αλλά η κλιματική μεταβλητότητα αναμένεται να συνεχίσει να επηρεάζει την παγκόσμια εμπορική οδό και μετά την τελευταία αυτή κρίση, σύμφωνα με τον διαχειριστή της πλωτής οδού.

Αντιμέτωποι με τα όλο και πιο ευμετάβλητα και έντονα καιρικά φαινόμενα, ορισμένα μέτρα εξοικονόμησης νερού θα μπορούσαν να γίνουν μόνιμα, ενώ τα μακροπρόθεσμα μέτρα διατήρησης της Διώρυγας θα πρέπει να αποτελέσουν προτεραιότητα για τη νέα παναμαϊκή προεδρία, δήλωσε ο διαχειριστής της Αρχής Διώρυγας του Παναμά Ricaurte Vásquez Morales, στο S&P Global Commodity Insights, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Ενέργειας του Ρότερνταμ στις 24 Απριλίου.

Δεν θα πρέπει πλέον να έχουμε μια κατάσταση όπου θα ισχύει ο κανόνας first-in, first-out για τα πλοία που περιμένουν εκεί, δήλωσε ο Vasquez, προσθέτοντας ότι οι χρόνοι αναμονής μειώθηκαν κατά 10 ώρες το πρώτο τρίμηνο του 2024 σε σχέση με τα επίπεδα του 2023, χάρη στο νέο σύστημα κρατήσεων. Προχωρώντας προς τα εμπρός, όλες οι διελεύσεις θα πρέπει ιδανικά να κλείνονται 96 ώρες πριν από τη διέλευση, είπε, αν και η αρχή δεν έχει ακόμη ανακοινώσει επίσημα μέτρα.

Μια καθημερινή διαδικασία δημοπρασίας θα μπορούσε να μείνει, για ένα ακόμη διάστημα, δήλωσε ο Vasquez, υποδηλώνοντας ότι οι χρονοθυρίδες θα μπορούσαν να διανέμονται πέντε – επτά ημέρες νωρίτερα.

Εχουμε δρόμο…

Πάντως η αύξηση των διελεύσεων στη Διώρυγα του Παναμά συνεχίστηκε τον Απρίλιο, αν και υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να επανέλθει στα επίπεδα διέλευσης πριν από την ξηρασία και τον περιορισμό. Μέσω της πλωτής οδού πέρασαν 789 πλοία τον Απρίλιο, αυξημένα κατά 6% σε σχέση με τον Μάρτιο, σύμφωνα με υπολογισμό του Lloyd’s Intelligence βασιζόμενο σε δημοσιευμένα στοιχεία της Αρχής Διώρυγας του Παναμά (ACP), Οι διελεύσεις είχαν αυξηθεί κατά 13% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Τον περασμένο μήνα σημειώθηκε το υψηλότερο επίπεδο συνολικών διελεύσεων από τον Οκτώβριο, τον μήνα αμέσως πριν από τους αυστηρούς περιορισμούς διέλευσης που επέβαλε η ACP λόγω της ξηρασίας.

Οι συνολικές διελεύσεις του Απριλίου ήταν 19% πάνω από το κατώτατο σημείο που είχε επιτευχθεί τον Φεβρουάριο, αν και εξακολουθούν να είναι 21% κάτω από τα επίπεδα του Οκτωβρίου.

- Post Down -

Comments are closed.