- Advertisement -

Αγοραστός: Έχουν και οι Δήμοι όχι μόνο η Περιφέρεια ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα – Δεν «δείξαμε» κάποιους, αλλά μας «δείξαν» όλοι (φωτο – βίντεο)

23

- Advertisement -

Έναν απολογισμό έργου της Περιφέρειας Θεσσαλίας έκανε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το πρωί της Τρίτης, και ειδικότερα αναφέρθηκε στις κινήσεις που έγιναν και είναι σε εξέλιξη για τους πλημμυροπαθείς και τις πληγείσες περιοχές, επιρρίπτοντας κάποιες εκ των ευθυνών και στους Δήμους, ενώ εξέφρασε μια πικρία υπογραμμίζοντας πως: Δεν «δείξαμε» κάποιους, αλλά μας «δείξαν» όλοι».

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις του Κώστα Αγοραστού:

ΦΩΤΟ/ΒΙΤΕΟ: Κώστας Τσιάρας – onlarissa.gr

Αναλυτικότερα στις δηλώσεις του τόνισε τα εξής:

«Ζούμε σε μια περίοδο που η αβεβαιότητα είναι το μόνο που έχουμε αλλά ταυτόχρονα σε μια εποχή που πρέπει να κινούμαστε γρήγορα για να κερδίζουμε το μέλλον. Εμείς συνεχίζουμε να λειτουργούμε με τις υπηρεσίες μας, με τον πλέον δημοκρατικό τρόπο, έτσι προχωράμε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε με την διαχειριστική αρχή τα προγράμματα τα οποία ενισχύουν τον κοινωνικό ιστό. 25 Κέντρα Κοινότητας συνεχίζουν να πληρώνουν τους μισθούς των ανθρώπων που έχουνε προσλάβει οι δήμοι, δηλαδή βοηθούμε τους δήμους. Τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και Φαρμακεία ενισχύονται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Οι συμβουλευτικές δομές των κακοποιημένων γυναικών σε Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλο συνεχίζουν να ενισχύονται. Αλλά και οι δομές διαβίωσης, συνεχίζουμε να τις ενισχύουμε. Και με ένα πρόγραμμα ΕΣΠΑ 554 εκατομμυρίων ευρώ που διεκδικήσαμε και πήραμε και μεγαλύτερη χρηματοδότηση και είναι επικεντρωμένο στον άνθρωπο. Επίσης στείλαμε στο ελεγκτικό συνέδριο  και έχω πει στις υπηρεσίες να λειτουργήσουν γρήγορα, για τον έλεγχο νομιμότητας της νέα πτέρυγας του νοσοκομείου της Λάρισας, ένα μεγάλο έργο, που φιλοδοξούμε να ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο η κατασκευή του. Ένα ακόμα μεγάλο έργο είναι το μουσείο της Αργού στο Βόλο και θα γίνει η δημοπρασία, όπως και για την πτέρυγα του νοσοκομείου της Λάρισας.

Από την πρώτη στιγμή είμαστε κοντά στους πληγέντες, ήμασταν καθημερινά κοντά στο συντονιστικό κέντρο εδώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και βοηθούσαμε με όλους τους τρόπους. Η Περιφέρεια διεκδικεί και συνεχίζει γιατί έχει την τεχνογνωσία και την αφήνει παρακαταθήκη και συνεργαζόμαστε με τον κ. Τριαντόπουλο για να έρθουν γρήγορα οι αποζημιώσεις, λύνοντας καθημερινά προβλήματα.

Με τις υπηρεσίες μας κάνουμε τους ελέγχους στις επιχειρήσεις και διεκδικούμε μεγαλύτερο ποσό αποζημίωσης, από ότι στον Ιανό.

Προχωρούμε σε προσωρινές αποκαταστάσεις. Εάν δεν προχωρούσαμε κατεπειγόντως παρόλο που βρήκαμε και αντιστάσεις, θα είχαμε αυτή την στιγμή τεράστια προβλήματα στην Θεσσαλία σε ότι αφορά την προσβασιμότητα και στα ποτάμια και στα ρέματα που καθαρίσαμε. Άσχετα αν κάποιοι πάνε και βγάζουν φωτογραφίες εκεί. Το υπουργείο θα κάνει τις οριστικές αποκαταστάσεις, εμείς κάνουμε τις προσωρινές. Πιστεύω Παρασκευή και Σάββατο ο κ. Ταχιάος θα βρίσκεται εδώ στη Λάρισα και θα κάνουμε μια μεγάλη συνάντηση με όλους τους δημάρχους για να προχωρήσουν οι διαδικασίες. Είμαστε οι μόνοι που επιχειρούμε σήμερα με ταχύτητα.

Μέχρι στιγμής η Περιφέρεια έχει χρηματοδοτηθεί, δεν έχει πάρει χρήματα. Θα αρχίσουν να πληρώνονται οι προμηθευτές μας με 27 εκατομμύρια ευρώ για να κάνουν όλα αυτά που χρειάζονται για τις αποκαταστάσεις.

Με ένα έγγραφο που είχαμε στείλει ζητούσαμε να έχουμε επιπλέον χρηματοδότηση και την επόμενη ημέρα της επιστολής συναντηθήκαμε με τους υπουργούς και συμφωνήσαμε να έχουμε επιπλέον χρηματοδότηση για να συνεχίσουμε τα έργα αποκατάστασης.

Να τονίσω ότι έργα είχαν την δυνατότητα να κάνουν και οι δήμοι γι’ αυτό υπήρχαν και τα προγράμματα αυτά, αλλά κάποιοι δήμοι δεν προχώρησαν σε αυτά. Δεν είναι μόνο η Περιφέρεια συνεπώς που έχει την ευθύνη αντιπλημμυρικών έργων. Μέσα και έξω από τις πόλεις  την ευθύνη την έχει ο δήμος καθαρά. Να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα για να μην υπάρχουν στρεβλώσεις, εμείς συνεργαζόμασταν με όλους, δεν «δείξαμε» κάποιους, αλλά μας «δείξαν» όλοι. Εμείς συνεχίζουμε να κάνουμε σωστά την δουλειά μας με τις υπηρεσίες μας”

Για την στατικότητα των γυμναστηρίων

“Για τα γυμναστήρια που ανήκουν στην Γ.Γ. Αθλητισμού και στο υπουργείο Αθλητισμού, δηλαδή το κλειστό του Αλκαζάρ, το γήπεδο στο Αλκαζάρ, το Κολυμβητήριο στο Αλκαζάρ και το κλειστό γυμναστήριο της Νεάπολης, διάβασα ότι υπάρχει ένα πρόβλημα στατικότητας και γίνεται μελέτη για την στατικότητα, αλλά αυτό έχει ξεκινήσει εδώ και πάνω από επτά χρόνια. Είναι δική τους ευθύνη όχι της Περιφέρειας. Παρόλα αυτά κάναμε κάποια έργα γιατί υπήρχε ανάγκη. Να μην συγχέουμε το ένα με το άλλο”.

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις του Κώστα Αγοραστού:

The post Αγοραστός: Έχουν και οι Δήμοι όχι μόνο η Περιφέρεια ευθύνη για τα αντιπλημμυρικά έργα – Δεν «δείξαμε» κάποιους, αλλά μας «δείξαν» όλοι (φωτο – βίντεο) appeared first on trikalaidees.gr | Τρίκαλα ΙΔΕΕΣ.

- Post Down -

Comments are closed.