Άγιος Παντελεήμονας: Διάλογοι-σοκ του Αιγύπτιου με τους αστυνομικούς

5

Φρίκη προκαλούν οι διάλογοι του 34χρονους με τους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια της ομηρίας της 31χρονης στον Αγιο Παντελεήμονα και ενώ αποφασίζεται την Τετάρτη η προφυλάκισή του ή μη.

Η γυναίκα φοβάται πως αν αφεθεί ελεύθερος θα προσπαθήσει να τη σκοτώσει.

Τον διάλογο των αστυνομικών με τον δράστη την ώρα της διαπραγμάτευσης, όταν αυτός απειλούσε να ανατινάξει ολόκληρη την πολυκατοικία, μετέδωσε η ΕΡΤ.

34χρονος Αιγύπτιος: Θα ανατιναχθώ, θα μας σκοτώσω όλους.

Αστυνομικοί: Άσε τον αναπτήρα.

34χρονος Αιγύπτιος: Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ.

Αστυνομικοί: Είναι καλά η…;

34χρονος Αιγύπτιος: Καλά είναι ακόμη, όταν με δείτε να κρατάω το κομμένο κεφάλι της στο χέρι θα καταλάβετε ότι είμαι άνδρας.

Από τον διάλογο επιβεβαιώνεται πόσο δύσκολη ήταν η επιχείρηση διάσωσης της γυναίκας, σύμφωνα και με τις καταθέσεις των αστυνομικών.

«Εισήλθαμε εντός από κοινού με την ΕΚΑΜ προλαβαίνοντας την πιθανή έκρηξη της φιάλης και καταφέραμε να δεσμεύσουμε τον δράστη. Κατά την σύλληψη του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά χτυπώντας μας με τα χέρια και τα πόδια του» λέει αστυνομικός.

Πάντως, μετά την σύλληψη του, συνέχιζε να φωνάζει και να απειλεί, λέγοντας: «Ξέρω ότι θα πάω φυλακή, αλλά όποτε και να βγω, σε 3-4 χρόνια θα βάλω βόμβα και θα πάρω κόσμο μαζί μου. Εσείς μπήκατε σπίτι μου, εγώ θα σας ανατινάξω» λέει ο 34χρονος.

Η κατάθεση της γυναίκας

Για περισσότερο από 5 ώρες κατέθετε στον ανακριτή η γυναίκα η οποία ήταν όμηρος στο σπίτι του πρώην συντρόφου της στον Αγιο Παντελεήμονα, ο οποίος μάλιστα απειλούσε να ανατινάξει την πολυκατοικία με φιάλη υγραερίου.

Η γυναίκα φέρεται να περιέγραψε στον δικαστικό λειτουργό τις οδυνηρές στιγμές που έζησε στα χέρια του δράστη, εκφράζοντας την ανησυχία της πως, εάν αφεθεί ελεύθερος, θα επιχειρήσει να την σκοτώσει.

Ολοκληρώνοντας την κατάθεσή της είπε στους δημοσιογράφους: «Φοβάμαι πολύ για τη ζωή μου. Μπορεί να τον αφήσουν ελεύθερο. Είμαι σίγουρη ότι θα ξαναέρθει για να με σκοτώσει. Με ζήλευε. Με είχε ξαναχτυπήσει πολλές φορές, αλλά δεν ήθελα να το πω στην αστυνομία. Εχει χτυπήσει άλλη μια γυναίκα με 2 παιδιά. Ήθελε να σκοτώσει και τα παιδιά της».

Τι δήλωσε ο δικηγόρος της

Ο δικηγόρος της 30χρονης γυναίκας, Κωνσταντίνος Γώγος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η εντολέας του κατέθεσε στον ανακριτή όλες τις ιατρικές εξετάσεις, στις οποίες υποβλήθηκε.

«Η εντολέας μου ανησυχεί πολύ για το αποτέλεσμα της ανάκρισης. Σε περίπτωση που δεν προφυλακιστεί, ανησυχώ κι εγώ πώς θα καταφέρει να επιβιώσει, εάν θα πρέπει να είναι κυνηγημένη για το υπόλοιπο της ζωής της» ανέφερε.

Ο 33χρονος δράστης θα απολογηθεί αύριο στον ανακριτή για το κακούργημα της αρπαγής, καθώς και για πέντε πλημμελήματα.

Comments are closed.