- Advertisement -

Άγιος Ανδρέας: Ο διοικητής του νοσοκομείου μιλά για τον θάνατο του 49χρονου

26

- Advertisement -

«Υπέβαλα χτες την παραίτηση μου προφορικά στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, μέχρι τη Δευτέρα θα την έχω στείλει και γραπτώς στο γραφείο του», ανέφερε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας», Ηλίας Θεοδωρόπουλος στο in, μετά την αποκάλυψη πως ένας 49χρονος άνδρας από την Πάτρα έχασε τη ζωή του επειδή δεν τον περιέθαλψαν στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπου είχε σπεύσει το βράδυ της Τετάρτης, να ζητήσει βοήθεια.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία χτες με τον κ. Θεοδωρόπουλο από τον οποίο ζήτησε την παραίτησή του, ενώ παράλληλα μετά από αξιολόγηση του πορίσματος της κατεπείγουσας έρευνας, ο υπουργός διέταξε ΕΔΕ και ενεργοποίησε τη διάταξη της θέσης σε αργία για όσους ευθύνονται για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού.

Το τηλεφώνημα με Πλεύρη

Σχολιάζοντας την χτεσινή επικοινωνία του με τον υπουργό, ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» ανέφερε μόνο πως όλο αυτό τον καιρό η επικοινωνία του και η συνεργασία του με τον Θάνο Πλεύρη ήταν εξαιρετική.

Αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω πληροφορίες για το τραγικό συμβάν αλλά και να περιγράψει πως ακριβώς λειτούργησε το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, όταν ο 49χρονος επισκέφτηκε το νοσοκομείο έχοντας έντονους πόνους, ο κ. Θεοδωρόπουλος αρκέστηκε μόνο στο ότι «θα αναλάβει την ευθύνη» των πράξεων που του αναλογούν.

Βρίσκονταν 70 γιατροί στο νοσοκομείο

Την ίδια ώρα πηγές του υπουργείου Υγείας ανέφεραν χτες ότι στο νοσοκομείο εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό.

Για το λόγο αυτό, η ΕΔΕ πέρα από τις ευθύνες του νοσηλευτικού προσωπικού που επιμελήθηκε του συμβάντος, θα αναζητήσει και τυχόν ευθύνες διοικητικών.

Ειδικότερα στο στόχαστρο για τη λανθασμένη αξιολόγηση του περιστατικού έχουν μπει δυο εργαζόμενοι του νοσηλευτικού προσωπικού που είχαν υπηρεσία και υποδέχθηκαν τον ασθενή αλλά και διοικητικά όργανα του νοσοκομείου για πλημμέλειες τους για το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται σε επείγοντα περιστατικά ανεξάρτητα από εφημερία, αλλά και εξαιτίας του γεγονότος πως εκείνη την ώρα στο νοσοκομείο εφημέρευσαν άνω των 70 ιατρών.

«Τον εκτέλεσαν οι γιατροί», λέει η αδελφή του

«Ζητάω το αυτονόητο από τη Δικαιοσύνη. Να τελειώσει αυτό που άρχισε. Καμιά μάνα κανένας αδερφός και αδερφή να το ζήσει αυτό. Πήγε στο νοσοκομείο γιατί τον έδιωξαν… Γιατί δεν φώναξε γιατρό η νοσοκόμα. Η μάνα μου μέσα σε δέκα μήνες θάβει δεύτερο παιδί», λέει η αδερφή του 49χρονου που άφησε την τελευταία του πνοή έξω από νοσοκομείο της Πάτρας, μιλώντας στον Alpha.

«Λάθος η ζωή του αδερφού μου… Στον Αγιο Ανδρέα έκαναν μια εικονική και λεκτική διάγνωση. Μια νοσοκόμα είδε, άκουσε και αποφάσισε. Εκτέλεσαν τον αδερφό μου. Δεν τον εξέτασαν. Δεν έχει ξανασυμβεί αυτό. Τον άφησαν και πέθανε», ξεσπά η αδερφή του. Ακόμα πιο εξοργιστικό, το γεγονός ότι εφημέρευαν πάνω από 70 γιατροί όλων των ειδικοτήτων που θα μπορούσαν να ελέγξουν το περιστατικό, όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Ψύξη θα΄ναι – Εμείς δεν εφημερεύουμε

Σύμφωνα με την εφημερίδα pelop , ο 49χρονος λόγω του ισχυρού πόνου στην καρδιά φοβήθηκε τόσο πολύ, που έσπευσε στο κοντινότερο Νοσοκομείο, στον «Αγιο Ανδρέα» της Πάτρας. Εφθασε εκεί, ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης και απευθύνθηκε σε δύο νοσοκόμες -κατά πληροφορίες – που τον υποδέχτηκαν. Τους περιέγραψε τον ισχυρό πόνο που ένιωθε στην πλάτη, για ν’ ακούσει την φράση: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο», όπως ο ίδιος είπε σε οικείους του.

Ούτε οι εκκλήσεις έπιασαν τόπο

Ο 49χρονος επέμενε. Ζητούσε να τον κοιτάξουν, να του δώσουν κάτι να σταματήσει ο πόνος, αφού είχε φοβηθεί πως ήταν πόνος από την καρδιά. Λίγα λεπτά μετά, έφθασε στο Νοσοκομείο ο μικρότερος αδελφός του, τον οποίον είχε ειδοποιήσει για να σπεύσει για βοήθεια. Παρά τις εκκλήσεις και των δύο, οι αρμόδιοι του νοσοκομείου τον έστελναν στο Πανεπιστημιακό στο Ρίο.

Τα δύο αδέλφια μπήκαν στο αυτοκίνητο του μικρότερου και ξεκίνησαν για εκεί. Στον δρόμο ο αδελφός του, του μίλησε για όλα. Του εξήγησε πώς έφθασε στον «Αγιο Αδρέα», τι είπε στους γιατρούς κι όλα αυτά με κάθε λεπτομέρεια. Ξαφνικά, και ενώ ο αδελφός οδηγούσε, ένιωσε έναν ακόμα πιο ισχυρό πόνο και κατέρρευσε στο κάθισμα. Η καρδιά του είχε σταματήσει να χτυπά. Ο αδελφός έκανε ό,τι μπορούσε, αλλά ήταν ήδη αργά. Είχε ξεψυχήσει ακριβώς δίπλα του.

- Post Down -

Comments are closed.